16-06-2010, 15:02
|
#1 |
Dişi Kartal
Üyelik tarihi: Dec 2009
Mesajlar: 718
| Midye Dolma.. | | Malzemeler, - 1 kg kabuklu midye
- 1 litre su
- Yarım yemek kaşığı tuz
İç Malzemeleri, - 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı midyeyi haşladığınız su
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tane limon
Hazırlanışı, - Midyelerin kabuklarını kazıyıp iyice yıkayın.
- Soğuk suyun içinde 15 dakika bekletin.
- Tencereye su ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya midyeleri ekleyin.
- Midyelerin ağzı açıldıktan sonra sudan çıkarın.
- Kaynama suyunu kesinlikle dökmeyin, iç pilavda kullanılacak.
- Soğanı ince ince doğrayıp, tavada sıvıyağda kavurun.
- İçine ince kıyılmış sarımsak ve fıstıkları ekleyin.
- Fıstıklar renk değiştrene kadar kavurmaya devam edin.
- Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra tavaya ekleyin.
- Nane, karabiber, yenibahar ve şekerini ilave edin.
- Yavaşca karıştırarak pişirin.
- Pirinçler kavrulduktan sonra midye haşlama suyundan 1 bardak ekleyin.
- Kuş üzümlerini ilave edip, suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilavın altını kapatıp demlenmeye bırakın.
- Haşlanmış midyelerin içini pilavla doldurun.
- Yayvan bir tenceye midye dolmaları dizin.
- Üzerine midye haşlama suyundan 2 bardak ve 2 bardak soğuk su ekleyin.
- Orta ateşte kaynayana kadar 20 dakika pişirin.
- Midye dolmalarınız hazır.
__________________ "Ya ölü yıldızlara hayatı götüreceğiz ya da dünyamıza inecek ölüm"
Konu gozde_ tarafından (16-06-2010 Saat 15:04 ) değiştirilmiştir..
|
| |