Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-09-2006, 12:31   #1
lazibere
 
lazibere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hedefi Milli takım...

Teknik Direktör Jean Tigana'nın sezon başından bu yana ilk 11'de forma verdiği Baki Mercimek, eleştirileri sorun etmediğini belirterek sahaya çıktığında en iyisini yapmaya çalıştığını söyledi.

Fransız hocanın isteğiyle Gençlerbirliği'nden transfer edilen Baki, "Tigana'nın sürekli ilk 11'de forma vermesi bana duyduğu güveni gösteriyor. Böyle olmasaydı beni Beşiktaş'a almazdı. Ben de onun güveni sayesinde maçlarda kendimi rahat hissediyorum. Bazı yorumcular 11'de oynamamı eleştirebilir. Bunu doğal karşılıyorum. Yorumcular istediğini söyleyebilir ama Tigana beni kadroya alıyorsa demek ki bir bildiği vardır. Ben defansta her yerde oynayabilirim. Nerede görev verilirse bunun üstesinden gelebilirim" diye konuştu.

Hedef milli forma

Baki Mercimek, Türk vatandaşlığına geçirilen yabancı futbolcuların milli takım forması giymesinin doğal olduğunu savundu. Hollanda ve İngiltere'de top koşturduğunu hatırlatan tecrübeli oyuncu, "Dünyanın pek çok ülkesinde milli forma giyen yabancı asıllı futbolcular var. Türkiye'de yabancı oyuncuların Ay-Yıldızlı ekipte oynamasına çok olumlu bakıyorum" dedi.

Hollanda doğumlu olan Baki Mercimek bu ülkeden teklif gelmesi halinde kabul etmeyeceğini de vurgulayarak, "Ben Türk'üm ve başka bir ülkenin milli formasını giymem. Performansımı artırarak Türk Milli Takımı'na çağrılmayı hedefliyorum" ifadesini kullandı.


: )
lazibere Ofline