Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-06-2010, 21:23   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Eyvah! Yine O Forma [9]

Uğura ya da uğursuzluğa inanır mısınız bilinmez ama, Beşiktaş'ta 9 numaralı formanın onu sırtına geçiren futbolculara hayırlı gelmediği kesin. Son olarak da bu formayı teslim olan Siyah-Beyazlı takımın çiçeği burnunda transferi Alman futbolcu Roberto Hilbert oldu. Yıldız futbolcu, kendisini 3 yıllığına Siyah-Beyazlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladıktan sonra arkasında Hilbert yazan 9 numaralı formayla poz verdi. İşte o anda 9 numaralı formanın lanetini bilenler gibi HTSPOR.COM ekibinin de aklına kuşkusuz şu düşünce geldi: Eyvah; Hilbert de Beşiktaş'a hayretmeyecek!

Bu düşünceyi elbette doğuran bir gerçek var ki, o da son yıllarda 9 numaralı forma ile Beşiktaş adına ter döken hiçbir futbolcu, layıkıyla o armanın hakkını veremedi. Sırasıyla Fazlı, Stavrum, Pancu, Gökhan Güleç, Ailton, Higuain ve Can Erdem ve son olarak da Hilbert bu formanın sahibi oldu. Bu futbolcular arasında sadece Pancu bekleneni verdi ancak Rumen yıldız da Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra kelimenin tam anlamıyla 'yokları' oynadı.

Click the image to open in full size.
KAYIP KRAL
Şanssızlık ilk olarak Fazlı Ulusal ile başladı. Antalyaspor'da fırtınalar estirdikten sonra Beşiktaş'a rekor bir bonservis ücretiyle transfer olan yıldız futbolcu, Siyah-Beyazlı takımda şans bulduğu maçlarda herkese saç-baş yoldurttu. Verilen şansları iyi değerlendiremeyen Fazlı, Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra adeta evliya çelebi oldu ve bir daha eski formunu yakalayamadı.

Click the image to open in full size.
İKİNCİ KURBAN
Fazlı'dan sonra 9 numaralı formayı sırtına geçiren isim Arild Stavrum oldu. İskoç Aberdeen takımında yıldızı parladıktan sonra Beşiktaş'ın yolunu tutan yıldız futbolcu, İstanbul'da aradığını bulamadı ve o da bu formanın bir diğer kurbanı olarak hafızalarımıza ismini yazdırdı.
Click the image to open in full size.
SADECE PANCU
Sonrasında 9 numaralı forma Pancu'ya aitti. Mircea Lucescu'nun keşfi olarak bilinen Rumen futbolcu Siyah-Beyazlı taraftarların gönlünde attığı gollerle kısa sürede büyük yer kazandı. Özellikle bir Fenerbahçe maçında kaleye geçip yaptığı kurtarışlarla takımına galibiyeti getirince Kadıköy Panteri diye anılan ilk futbolcu oldu. Ancak Pancu, 3 sezon giydiği Beşiktaş formasına veda etti. Bursaspor ile bir macera yaşasa da bir daha dev kulüplerin kapısının önünden bile geçemedi.
Click the image to open in full size.
GELDİ VE GİTTİ
Gökhan Güleç... Gaziantepspor'dan gol makinası olarak alınan genç futbolcu önceleri mücadeleci yapısı ve hırsıyla beğeni kazandı. Ancak sonrasında istikrarsız görüntüsüyle kısa sürede 9 numaralı formayı soyunma odasına astı ve ceketini alıp, Siyah-Beyazlı kulübün kapısından ayrıldı usulca...

Click the image to open in full size.
NEREDE O ESKİ SAMBACI
Ve bir gol kralı geldi Beşiktaş'a... Almanya'da fırtınalar estiren Goncalves Ailton, Siyah-Beyazlı takımın bir başka 9 numaralı gol ayağıydı. Ancak o forma sambacıya da yaramadı. Almanya'daki performansını mumla aratan ve kaçırdığı gollerle herkesi delirten Brezilyalı Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra gezmedik ülke bırakmadı. Ve o da sessiz sedasız kayan yıldızların arasına adını üst sıralardan yazdırdı.

Click the image to open in full size.
PENGUEN BİLE DEDİLER
Gelelim daha yakın tarihlere... Real Madrid'in Arjantinli gol makinası Federico Higuain'in ağabeyi Gonzalo Higuain kardeşinin yeteneklerine hürmeten River Plate'den Ertuğrul Sağlam'ın referansıyla getirildi. Ortaya koyduğu performansla kendisine 'Penguen' bile dedirten Higuain, Meksika'ya kiralandı.

Click the image to open in full size.
GİYEMEDİ Kİ!
Ardından 9 numaralı forma arka bahçede yetişen genç bir fidana, Can Erdem'e emanet edildi. Ve 9'un sahibi yeni sezon forma numaraları açıklandıktan tam 1 gün sonra o formayı daha sırtına bile geçiremeden TFF 1. Lig takımlarından Altay'a kiralandı.
Click the image to open in full size.
Evet; HTSPOR.COM olarak bizim de en büyük dileğimiz 9 numaralı formayla Hilbert'in Beşiktaş'ta Türk futboluna büyük hizmetlerde bulunması...


HTSPOR.COM Analizidir ~
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.

Konu Mehmet tarafından (22-06-2010 Saat 21:31 ) değiştirilmiştir..
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla