Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-06-2010, 10:59   #2
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
PTTmatik, ATM'leri üçe katladı

Gişelerden yapılan hemen her işlemin 7/24 gerçekleştirilebilmesine imkan sağlayan PTTmatik cihazlarının, işlem sayısında ATM'leri üçe katladığı bildirildi.

PTT Genel Müdürü Osman Tural, geçen yıl ülke genelinde 205 PTTmatiği hizmete sunduklarını ve müşterilerin ilgi göstermesi halinde yenilerini alacaklarını belirttiklerini anımsattı.

Bu süre zarfında, PTTmatiklerin vatandaşlardan yoğun ilgi görmesi nedeniyle, 850 tane daha alıp ülke genelinde her yerleşim biriminde en az bir tane olacak şekilde hizmete sokacaklarını ve uygulamayı genişleteceklerini ifade eden Tural, cihaz satın almak için çıktıkları ihalede bu sayıyı yüzde 20 artırma imkanlarının da bulunduğunu söyledi. Tural, böylece 1200'e yakın PTTmatik cihazının ülke genelinde uygulamaya konulmuş olacağını kaydetti.

-''PARA ÜSTÜNÜ ANINDA VERİYOR''-

Osman Tural, PTTmatik başına aylık işlem sayısının 5 bin 928 olduğunu, bu sayının günlük 198 işlem anlamına geldiğine de işaret ederek, bu rakamın başarılı olup olmadığını belirlemenin yolunun benzer uygulamalarla kıyaslamaktan geçtiğini bildirdi.

Tural, ''Türkiye'de kullanılan diğer ATM'lerin ortalaması 70, PTTmatiklerin ortalaması 198. 2,5 kattan fazla bir kullanım söz konusu. Dolayısıyla PTTmatik uygulamasına müşterilerimiz ilgi gösteriyor'' diye konuştu. PTTmatiklerden gişelerde yapılan işlemlerin tamamının yapılabildiğini hatırlatan Osman Tural, bu cihazlardan para havale etme, maaş ödemesi, anlaşmalı kuruluşların fatura ödemeleri, banka hesap ekstreleri ödemelerinin gerçekleştirilebildiğini, bunun da gişelerde yapılan işlemlerin en az yüzde 80'inin PTTmatiklerden de yapılabildiğini gösterdiğini söyledi.

PTT Genel Müdürü Tural, posta çeki hesabına para yatırma-çekme işlemlerinin bu cihazlardan yapılabildiğine de dikkati çekerek, bu sistemin dünyanın en ucuz ve en güvenli para transfer sistemi olduğunu vurguladı.

Cihazların en önemli özelliklerinin arasında nakit para ile işlem yapabilmenin yer aldığını anlatan Tural, PTTmatiklerden aynı zamanda PTT kartlarla da işlem yapılabildiğini sözlerine ekledi.

AA
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla