Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-06-2010, 19:34   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
2.Tur : ABD 1-2 Gana

Click the image to open in full size.
2010 Dünya Kupası'nda ikinci turda ABD ile Gana karşı karşıya geldi. Rustenburg'daki 44 bin seyirci kapasiteli Royal Bafokeng Stadı'nda uzatmaya giden maçı Gana 2-1 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı. Böylece Kamerun ve Senagal'den sonra Gana, Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselen üçüncü Afrika takımı oldu.

Gana'nın golü 5. dakika Boateng ve 93. dakikada Gyan Asamoah'den, Amerika Birleşik Devletleri'nin golü ise 63. dakikada Donovan'dan geldi.

Bu sonucun ardından Afrika temsilcisi Gana çeyrek finalde Güney Amerika temsilcisi Uruguay ile eşleşmiş oldu. Gana ile Uruguay arasındaki bu karşılaşma 2 Temmuz tarihinde oynanacak.

FINDLEY, CLARCK VE INKOOM İLK 11'DE

Amerika Birleşik Devletleri'nde, Cezayir maçında cezalı oldukları için oynayamayan Robbie Findley yeniden takımda ki yerini aldı. Findley'in dışında Cezayir maçına yedek kulübesinde başlayan Ricardo Clark da Gana karşısına ilk 11'de başladı. Ayrıca savunmanın önemli isimlerinden olan Oguchi Onyewu, Cezayir maçında olduğu gibi Gana maçına da yedek kulübesinde başladı.

Gana Teknik Direktörü Milovan Rajevac ise Prince Tagoe'nin yerine kadroda Samuel Inkoom'a şans verdi. Inkoom böylece ilk kez Dünya Kupası'na ilk 11'de başlamış oldu.

KOBE BRYANT DA TRİBÜNDE

Amerika'nın grupta Cezayir ile oynadığı son maçı tribünden syreden 42. Devlet Başkanı Bill Clinton, gana karşılaşmasında da tribünelerde ki yerini aldı. Ayrıca NBA'de 2009-2010 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Los Angeles Lakers'ın yıldız oyuncusu Kobe Bryant da ülkesinin futbol takımını izlemek için Güney Afrika'ya geldi ve tribünde yerini aldı.



BU NE HIZ GANA!!!

Maçın başlamasıyla birlikte Amerikalı oyuncular yerlerini tam almadan,
Gana gol için bastırmaya başladı. Orta sahayı kalabalık tutan ve yaptığı presle Amerika'ya geçit vermeyen Gana bu taktiğiyle erken bir gol bulmayı başardı. 5. dakikada orta sahada kazanılan top Kevin Prince Boateng'e geldi. Boateng orta sahadan taşıdığı tola ceza sahasına sokuldu. Boateng, iki kişiden sıyrılıp şutunu da çekti ve yerden köşeye giden topa Tim Howard müdahale edemeyince Gana maçın hemen başında öne geçmeyi başardı. Ancak Howard'ın golde hatası da oldukça büyüktü.



ABD'DEN ERKEN DEĞİŞİKLİK VE KAÇAN FIRSAT

Yediği şok golden sonra beraberliği yakalamak isteyen Amerika bir türlü orgaznize atak geliştiremedi. Gana yarı sahasına geçmekte oldukça zorlanan Amerika Birleşik Devletleri'nde teknik direktör Bob Bradley oyuncu değişikliği giymeyi tercih etti. Cezayir maçında 11'de olmayan fakat Gana maçına 11'de çıkan Ricardo Clark 31. dakikada kenara alındı. Clark'ın yerine ise oyuna Maurice Edu dahil oldu. Oyuncu değişikliğinden sonra biraz daha toparlanan Amerika, beraberlik için fırsat da buldu. 34. dakikada Dempsey'in pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Findley topu Kingson'un üzerine nişanlayınca çok net bir gol pozisyonu sonuçsuz kaldı. İlk 45 dakikada başka gol olmayınca soyunmda odasına Gana'nın 1-0'lık üstünlüğüyle gidildi.



KINGSON GEÇİT VERMİYOR

İkinci yarı başlarken Amerika Birleşik Devletleri bir oyuncu değişikliği daha yaptı. Cezasının ardından gana maçına 11'de başlayan Findley, ikinci yarıda soyunma odasında kalırken; yerine Feilhaber girdi. Feilhaber oyuna girdikten iki dakika sonra Kingson ile karşı karşıya kaldı. Ancak Feilhaber'in vuruşundan Kingson gole izin vermedi.



BAMBAŞKA BİR GANA VE BERABERLİK!

İkinci yarının başlamasıyla birlikte ilk yarıdaki görüntü tersine döndü. İlk yarıya iyi başlayan Gana ikinci yarının başında adeta döküldü. Oyunun kontrolünü eline alan Amerika Birleşik Devletleri golün sinyalini vermeye başladıktan sonra Gana giderek oyundan düştü. 64. dakikada gelişen Amerika atağından Dempsey ceza sahası içinde topal buluştu. Ancak Jonathan Mensah kontrolsüz bir müdahele yapınca Dempsey yerde kaldı ve karşılaşmanın orta hakemi Viktor Kassai penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanmak için gelen Donovan, Kingson ve topu ayrı köşelere gönderince skor 1-1 oldu.



ÜÇ DAKİKA SONRA GELEN GOL

Uzatma bölümün başlamasından üç dakikada sonra Gana yeniden öne geçti. Savunma arkasına sarkan Gana'nın golcü oyuncusu Gyan Asomaoh ceza sahası içinde, hafif sol çaprazdan yaptığı vuruşla ülkesini yeniden öne geçirdi. Uzatma bölümün ilk on beş dakikasında yediği gole Amerika cevap veremedi ve son on beş dakikalık uzatma bölümüne geçildi.



GANA İSTEDEĞİNİ ALMAYI BAŞARDI

Son 15 dakikalık uzatma bölümünde Amerika Birleşik Devletleri yeniden beraberliği sağlamak için her şeyini ortaya koydu. Ancak uzatma bölümünde daha diri görünen Gana, Amerika'nın bekledği o hatayı savunma bir türlü yapmadı. Dakikalar 120'yi gösterdiğinde ise Macar hakem Viktor Kassai son düdüğü çalarak Gana'nın çeyrek finale yükseldiği ilan etti.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.

Konu Mehmet tarafından (26-06-2010 Saat 23:08 ) değiştirilmiştir..
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla