Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-06-2010, 23:03   #60
brk06
 
brk06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

"Goal.com'dan alıntı..."


(Goal.com Özel) Beşiktaş'ın Guti'ye ihtiyacı var mı?
Beşiktaş'ın transfer gündeminde bulunan Guti'ye siyah-beyazlı takımın gerçekten ihtiyacı var mı?

Geçtiğimiz günlerde Alman teknik adam Bernd Schuster'in takımın başına getirilmesinin ardından Ricardo Quaresma'yı renklerine bağlayan Beşiktaş'ın adı, şimdi de Real Madrid ile yollarını ayıran İspanyol orta saha oyuncusu Guti ile anılmaya başladı. Hatta bazı kaynaklara göre bu transfer büyük ölçüde bitti.

Peki siyah-beyazlı ekibin Guti'ye gerçekten ihtiyacı var mı?

Guti'nin yeteneklerini tartışacak değiliz. Ancak Matias Delgado'nun da döneceğini düşünecek olursak, Beşiktaş'ın transferde yönelmesi gereken ilk isim Guti mi, ya da Guti siyah-beyazlılara beklenen katkıyı yapar mı, işte bunları biraz sorgulamak gerekiyor.

Sağ bek ve forvet ihtiyacı

Kanatlarda yaşanan istikrarsızlık, Quaresma'nın gelişiyle son bulacaktır. Ancak geçtiğimiz sezon sağ bekte forma giyen İbrahim Kaş oldukça kötü bir performans sergiledi. Bu mevkiide onun yerine zaman zaman forma giyen İbrahim Toraman'ın ise bu bölgenin adamı olmadığı oldukça açık. Yani takımın komple bir sağ bek oyuncusuna ihtiyacı var öncelikle.

Bunun yanında forvet hattında da önemli sıkıntılar var. Geçtiğimiz sezon Bobo'yu bir kenara koyarsak, Nihat, Nobre ve Holosko'nun sergilediği performanslar hiç de iç açıcı değildi. Nihat ve Holosko'nun daha çok yardımcı forvet, Nobre'nin ise şampiyonluğa oynayacak bir takımın golcüsünün sahip olması gereken özelliklerden yoksun olması Bobo'yu alternatifsiz kılıyor. Siyah-beyazlılar, gelecek sezon için bir golcü transfer edemezlerse gol yollarında ciddi sıkıntılar yaşayabilirler. Orta sahada Fabian Ernst'in yükünü hafifletmek amacıyla alınan Fink'in ise ne derecede katkı sağladığı tartışılır. Onun yerine oyunun iki yönünü de oynayabilen daha yaratıcı bir ön libero alınabilirse orta saha büyük bir dinamizm kazanacaktır.

Kadronun sahip olduğu bu eksikliklere rağmen Guti transferi ne derecede gerekli veya gelirse ne kadar iş yapar biraz da bunları tartışalım. Bu noktada Beşiktaş yönetiminin son derece önemli bir karar vermesi gerekiyor; 34 yaşına gelmiş, Real Madrid'in 1 yıllık sözleşmesi daha bulunmasına rağmen elden çıkardığı Guti mi, yoksa takımın gerçek ihtiyaçları olan bölgelere transfer mi?

Sonu Carlos'a benzer mi?

Guti transferini tam anlamıyla olmasa bile, Fenerbahçe'nin Roberto Carlos transferine benzetmek mümkün. Kaldı ki Carlos'un Guti'den çok çok daha büyük bir isim olduğu ortada. Ancak Brezilyalı yıldız Fenerbahçe'ye reklamdan başka hiçbir şey kazandırmadı. Eğer gelirse Guti için de bu durum pek farklı olmayacaktır. 34 yaşındaki futbolcu, Arap ülkeleri dışında hiçbir yerde kazanamayacağı parayı burada kazanacak ve kariyerinin son günlerini Türkiye'de tatil yaparak geçirecek. Bunların da ötesinde, artık yaşı ilerleyen Guti'nin fizik gücü, ligimizdeki sert futbolla baş etmeye kesinlikle yetmeyecektir. Kısacası bu transferde Guti dışında ne Türk futbolu, ne de Beşiktaş kârlı çıkar...
brk06 Ofline   Alıntı ile Cevapla