Lewis Hamilton, Avrupa yarışı öncesinde sıralamalarda 3. olmasının ardından bu sonucun beklediklerinden daha iyi olduğunu söyledi.
Hamilton yarışa, Red Bull ve Ferrari sürücülerinin arasından 3. sıradan başlayacak ve Mclaren takımı, buraya diğer takımlar kadar büyük güncellemeler getirmediğini açıklamıştı.
Hamilton "Burada olmaktan dolayı gerçekten mutluyum, bu hafta sonu bayağı şanslı olduğumuzu hissediyorum. Buraya herkesin güncellemelerle geleceğini biliyorduk ve antrenmanlarda diğerlerinin çok gerisinde olduğumuzu gördük bu yüzden beklenti açısından şüpheciydim ve bu kadar yukarıda olacağımızı düşünmüyordum."
"Son seansın 2. turunda yukarıdaydım ancak 12. turda ve ardından turun sonrasında arka lastikleri kilitledim. Arkaya düşeceğimi düşünüyordum ancak geriye dönüp 3. olduğumu gördüğümde şaşırdım."
"Yarın ilginç bir yarış olacak. Bakalım lastikleri nasıl kontrol edeceğiz ve umarım son yarıştan daha iyi olur."
"Yarışa başlayacağımız noktadan şikayet edemem. Pitler ve açıkçası ilk viraj hayati olacak. İlk birkaç tur da pozisyon kazanma ve kaybetme açısından önemli olacak."
"Kazanmak için mümkün olduğu kadar zorlayacağız." dedi.
Trf1