Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-07-2010, 14:38   #1
BЦЯΛƧı IПöПü
Beşiktaşım Hayat Sensin.!
 
BЦЯΛƧı IПöПü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Demirören ve Schuster Basın Toplantısı (Açıklamalar)

Demirören, gazetecilerin Bursasporlu futbolcu Ozan İpek ile ilgili soruları üzerine, “Her futbolcu Beşiktaş’ta oynamak ister. Ozan İpek, ‘Beşiktaş’ta oynamak istiyorum’ dedi. Kızmaya gerek yok. Şu an böyle bir talebimiz yok. Hocamızın isteklerine göre değerlendireceğiz. Kimlerin gideceği belirlendikten sonra hangi mevkiye, kimi transfer edeceğimize karar vereceğiz” diye konuştu.

Gazetecilerin soruları üzerine “Fenerbahçe’nin olayı bizi ilgilendirmez. Kulüpler Birliği Başkanı çıkıp Beşiktaş’ın futbolcusuna açıklama yapıyorsa, Kulüpler Birliği Başkanlığı’ndan başka her şeyi yapmalıdır. Onun samimiyetine inanmıyorum. Toplantılara katılmayacağım” ifadelerini kullandı.

BJK İnönü Stadı ile ilgili projeleri tamamladıklarını belirten Demirören, “Anakent belediyesine Ağustos ayında teklifimizi sunacağız. Olumlu cevap alacağımızı ümit ediyorum” diye konuştu.

Futbol Takımımız’ın UEFA Avrupa Ligi’nde büyük başarılar elde etmek için mücadele edeceğinin altını çizen Başkanımız Yıldırım Demirören, “Üç kulvarda hedefimiz başarı olacaktır. Birçok kulüpten oyuncularımıza teklif var. Bizim için önemli olan hocamızın ne cevap vereceğidir. 9 Temmuz’da listeyi vereceğiz. O tarihe kadar belirgin bir liste hazırlayacağız” şeklinde konuştu.

Beşiktaşımız’ın hedeflerinin her zaman yüksek olduğunu hatırlatan Başkanımız Yıldırım Demirören, “Seneye geldiğimiz konum ve derecelere göre camiamıza yine büyük bir yıldız kazandırmak için çalışacağız” dedi.

Gazetecilerin soruları üzerine, “Ben hiçbir yönetici arkadaşımı futbolcu alacak diye yönetime almadım. Mansimov’dan verilmiş bir söz yok. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Beşiktaş TV için büyük katkıları oldu” dedi.

Quaresma’nın BJK İnönü Stadı’ndaki imza törenine 22 bin kişinin katıldığını ve taraftarlarımızın beklentilerinin yükseldiğini ifade eden Başkanımız Yıldırım Demirören, bu beklentilere cevap vermeye çalışacaklarını anlattı.

Demirören, “ Birlik ve beraberlikten güç doğar. Taraftar, takım, teknik kadro ve yönetim birlik içerisinde olmazsa başarı gelmez. Geçen yıl ilk 6 maçta taraftar olaylarını yaşamasaydık. 10 puan farkla şampiyon olurduk” dedi.

Quaresma’nın transferi için Futbol Komitesi Başkanı ve Asbaşkanımız Serdal Adalı ile Futbol Komitesi Üyemiz Cengiz Zülfikaroğlu’nun defalarca yurt dışına çıktıklarını hatırlatan Demirören, “Geçen yıl 30 milyon Avro’ya alınan bir oyuncuyu 7.3’e milyon Avro’ya getirdik. Quaresma, Türk futboluna büyük katkı yapacaktır. İsmi çok büyük. Önümüzdeki üç yıl içerisinde çok şeyler katacaktır” dedi.

Gazetecilerin “Aklınızdan hiç istifa etmek geçti mi?” şeklindeki sorularına yanıt veren Demirören, “Liderler bırakmak için hedef koymaz” dedi ve hatalar yapılabileceğini ancak bunlardan dersler çıkartmanın önemli olduğunu vurguladı.

Quaresma’nın imza töreninde BJK İnönü Stadı’nda Camianın kenetlendiğine değinen Demirören, seçim ile ilgili sorulara şu yanıtı verdi: “Seçim yapıldı, 2013’e kadar görevimizin başındayız. Beşiktaş’ın şu an gündeminde seçim veya istifa kesinlikle söz konusu değildir. Beşiktaş’ın gündeminde sadece başarı vardır.”

Başkanımız konuşmalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktörümüz Bernd Schuster, “Kimin gideceği konusunda karar vermedim. İki hazırlık maçını oynadıktan sonra karar vereceğim” dedi.

Takımdan çok memnun olduğunu ifade eden Teknik Direktörümüz, Almanya ve İspanya’da lige yeni başlayan futbolcuların sırtlarına vurarak itmek gerektiğini anlattı ve “Beşiktaş’taki futbolcuların hırsını ve isteğini görünce çok mutlu oldum. Öncelikle Türkiye’de kazanılan başarıları geri getirmek istiyoruz. Avrupa’da başarılı olmak amacındayız. Teknik heyetin tek isteği her şeyi en iyi şekilde yapıp, başarmak” diye konuştu.

Kampta genç futbolcularımızın neler yapabileceğini de görmek istediğini anlatan Alman Teknik Direktörümüz, “İsmi bende saklı olmak üzere onların içerisinden çok ciddi kalitede oyuncular var. En az bir ya da ikisi ilk on birde görev yapacak yetenekte” ifadesini kullandı.

Bir teknik direktör olarak yaptırdığı idmanlardan ve aldığı neticeden çok memnun olduğunu ifade eden Schuster, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

“İlk bir haftada futbolcuların kas yoğunluğuyla ilgili çalışmalar yaptık. Son birkaç günde taktik çalışması yapıyoruz. Avrupa Ligi maçına kadar hazır hale geleceğiz. Genelde ofansif oynamayı, oynatmayı severim. Dünya Kupası maçlarına bakın, çok fazla forvet koymak maç kazanmaya yetmiyor. Bobo ve Nobre var. Bunun dışında çok fazla orta saha oyuncumuz var. Onlar da ileri uca yönelik nerelerde olabilir diye onları inceliyorum.”

Portekizli dünyaca ünlü yeni transferimiz Quaresma’nın takım arkadaşları ile büyük bir uyum içerisinde olduğunun altını çizen Bernd Schuster, “Sorumluluğunun bilincinde. Desteğin ve sevginin farkında. Başarılı olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda Türkiye liginin de kalitesini artıracaktır” dedi.

Kimlerin gideceğine yönelik sorular üzerine Schuster, “Benim için çok zor bir dönem. Çünkü hepsi inanılmaz mücadeleci görünüyor. Futbolcularıma zor çalışmaları zevkli hale getirmeye çalışıyorum En zor idmanlarda bile kolay bir çalışmaymış gibi davranıyoruz” dedi.

Eski teknik direktörümüz Mustafa Denizli ile takım hakkında görüşmediğini Yardımcı Antrenörümüz Tayfur Havutçu’dan bilgiler aldığını anlatan Schuster, İstanbul’a döndüğünde Mustafa Denizli ile görüşmeyi istediğini sözlerine ekledi.



Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
__________________
Click the image to open in full size.

Konu Mehmet tarafından (03-07-2010 Saat 19:58 ) değiştirilmiştir..
BЦЯΛƧı IПöПü Ofline   Alıntı ile Cevapla