Alıntı:
vrossi_kartalizma´isimli üyeden Alıntı
takım olamayan bir BEŞİKTAŞ'ta sanki Q7 nin inanılmaz yetenekleriyle tek başına takımı sırtlayacak mı zannediosun, bizim hatamız senelerce bu oldu işte .. delgado'dan tek başına takımı sırtlamasını bekledik hep, ama olmadı neden çünkü biz tıkır tıkır işleyen bi takım hiç bi zman kuramadık onun döneminde, neymiş delgado pas hatası yapıomuş tamam hataları yok diil de biraz insaflı olun yaa tam hücuma çıkılacak adam kaldırıo kafasını etrafında kimse yok, 1 belki 2 tane forvet var önünde defansa takılmadan ya onları golle buluşturcak ya da kendi bişiler yapacak .. var mı böle bi mantık ? yine klasik olcak ama toplu savunma toplu hücum diyoruz ya hep, takım ileri çıkamıosa ve delgado'nun bi yığın savunmacı arasındaki pası takılıosa orada oturup düşünmek lazım pası geçiremeyen delgado'yu değil de hücuma kalkamayan takımı sorgulamak lazım bahsettiğim 90'ların futbolu bu anlayana tabi.. neyse tek temennim takım olmamız, onu başarırsak delgado'yu herkes görecek |
ya abicim ben sana derdimi anlatamadım galiba

ben queresma takımı tek başına sırtlayacak mı dedim böle bi mantık tabi ki yok hangi devirde yaşıyoruz ya

Queresma Delgado gibi oyuncuları oyuna sokabilmek için senin de dediğin gibi topluca hücuma kalkmak ve bunun için de çok iyi top çevirmek pas yapmak lazım e bunun yolu da güçlü bir ortasahadan geçer. Senin güçlü anlayışın sadece teknik kapasitesi yüksek demekse bişey söyleyemem bu tarz ortasahalar kaç tane kaldı dünyada Ronaldo Messi bile ileri geri oynuyorlar artık. Almanya nın en kreatif oyuncularından Müller ve Mesut un oyun yapısıyla Delgado nun kini göz önüne getir. Onlar sürekli oyunun içinde toplu alanda da topsuz alanda da oyunu iyi okuyorlar. Oysa Delgado top ayağına geldi mi bişeyler yapmaya çalışıyor. Bu şekilde tabi ki çok pas hatası yapar. Benim derdim delgado nun pası geçirememesiyle değil Delgado sürekli hareket halinde olsun top alsın koşsun mücadele etsin yeri gelince hücum pres yapsın en azından kendi alanındaki adamlara pres uygulasın istatistik olarak bir maç içinde şut pas ve drippling olarak belli bir standartı her maç tuttursun isterse yüzde 50 hatayla oynasın bana ne. Ben delgado nun istikrarlı ve takımın oyununa dahil bir yapıda performans sergilemesini istiyorum. Bir gün öyle bir gün böyle oynamasını değil.
Ayrıca işin şu yanını düşün toplu savunma toplu hücum diyorsun ve diyorsun ki Queresma Delgado birlikte oynasın e bunlara ek olarak bir de Bobo oynayacak afedersin de nerede toplu savunma bu takımda ben göremiyorum. Hilbert gelip ortasahada açık falan mı kapatcak acaba ? Ya da Ernst le yanında artık kim oynarsa Delgado nun Queresma nın Bobo nun kaptırdığı toplarla deli gibi mücadele edip bir de onlara hücumda destek olmaya mı çalışcaklar. Böyle bir anlayış yok takım savunmasını kaybedersek istediğimzi oyun yapısını robinho delgado queresma aynı kadroda oynasa bile tutturamayız. Ben senin dediğin gibi bütün yükü tek bir oyuncuya değil bütün takıma yaymaya çalışıyorum. Bu açıdan hücumu düşündüğüm kadar savunmayı da düşünmek zorundayım tabi ki.