Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-07-2010, 17:08   #1
black_eagles34
adige
 
black_eagles34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Talking Futbolda komik anonslar

Yıl 1998 Türkiye Almanya Milli maçı Bursa Atatürk Stadyumu Türkiye 69. dakikada Hakan Şükür'ün golüyle 1-0 öne geçer stat hoparlöründen golün anonsu yapılır: "Beşiktaşımızın golü 9 numaralı formasıyla Hakan Şükür" (O gün stadyumdaki anonsu Beşiktaş'ın da ses organizasyonlarını yapan arkadaşımız yapmaktadır)

Yıl 1992 Galatasaray Bursaspor Lig maçı Ali Sami Yen Stadyumu Bu maçta aslında ilginç olay tribünlerde yaşanmıştır. Maçın başlamasına az bir zaman kala stat hoparlöründen bir anons yapılmış Bursaspor kafilesini taşıyan otobüsün başka bir yere çekilmesi için Şoför Osman adli bir sahisin acil olarak araç yanına gitmesi gerektiği duyurulmuştur.

Anons defalarca tekrar edilmiş sonunda oraya buraya sığamayan Galatasaray taraftarı sinirlenip: ".... Osman .... Osman" diye bağırmaya başlamıştır. bunu duyan Bursaspor fanatikleri ise "Cimbombom ..... Osman mı ....?" diye karşılık verince tribünlerde kısa sureli bir dalgalanma yaşanmıştır. daha sonra Şoför Osman durumun ciddiyetini kavramış olacak ki aracın yanına gidip gerekeni yapmış ortalık sakinleşmiştir.

Yıl 1992 Galatasaray Diyarbakırspor Lig maçı Ali Sami Yen Stadyumu Hasan Yiğit’in kendi kalesine attığı gol sonrasında Galatasaray taraftarlarının D.Bakirspor kalecisi Şenol'a yaptığı "I love you Şenol I love you Şenol..." tezahüratının ardından maçın hakemi Mustafa Çulcu* 1 no'lu anonsu yaptırmıştır. Maçın hakeminin içerdiği ironiyi anlaması nedeniyle anadilinin İngilizce olduğu taraftarlarca uzun süre tartışılmıştır.

Yıl 2003 Beşiktaş Slavia Prag maçı İnönü Stadyumu Tribünlerden aşağıyı kartopu yağmuruna tutan taraftara yapılan "Arkadaşlar kartopu güzel bir şeydir ama artik kar kalmamış buz olmuş onlar UEFA temsilcileri onları kartopu gibi algılamaz başımıza is açmayalım durduk yere. Kartopu atmayın attırmayın" anonsu tarihteki en ilginç anonslardan biri olarak yerini almıştır.

Yıl 2004 Beşiktaş Fenerbahçe maçı İnönü Stadyumu Fenerbahçe o yıllarda "Fenerbahçe Cumhuriyeti" sloganını çıkarmıştır. Beşiktaş Fenerbahçe'den transfer olan Mustafa Doğan'ın da gol attığı maçta Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup eder ve anonsu yapan kişi golden sonra Mustafa Doğan’a "Türkiye Cumhuriyeti'ne Hoş geldin" der.

Yıl 2010 Lille Fenerbahçe Maçı Maç öncesinde stat hoparlörlerinden Türkçe olarak yapılan 'Yunanistan'dan gelen Fenerbahçe taraftarlarına hoşgeldin diyoruz' anonsu taraftarlar tarafından büyük tepki çeker.

Yıl 2009 İspanya 3. Ligi’nde futbol sahalarında eşine ender rastlanacak bir olay görülür.

Murcianos del Jumilla ile Puente Tocinos arasında oynanan karşılaşmada stat megafonundan rengi ve plakası söylenen bir araca hırsızlık girişiminin anonsu yapılır. Bir anda maçı durduran hakem futbolculara ve yan hakemine işaretle “Bu araç benim bu araç benim” diye bağırır ve kenara kadar koşar..

Emniyet güçleriyle birlikte stat dışına çıkan hakem aracının çalınmasını son anda önler stada döner ve yardımcısından kaç dakika ara verdiklerini öğrenerek maçı kaldığı yerden devam ettirir.

Yıl 2001 Bundesliga'da Bayern son haftaya Schalke'nin 1 puan önünde girer. Schalke evinde Unteraching'i konuk ederken Bayern ise zorlu Hamburg deplasmanına çıkmaktadır. Schalke zayıf rakibini 5-3 mağlup eder ve 0-0 devam eden diğer maçın sonuçlanmasını bekler. O an Auf Arena'da ''Hamburg-Bayern maçı 0-0 bitti. Şampiyon olduk'' anonsu yapılır.

Büyük bir sevinçle birlikte şampiyonluk turu atılmaya başlanır. Ancak yapılan yeni bir anons rüyayı sona erdirir. Bayern o sezon 37 maçta forma giyen ancak hiç golü bulunmayan Patrick Anderson'un 90+4'teki golü ile maçı 1-0 kazanır ve şampiyonluğa ulaşır.

Yıl 2006 Manisaspor'un Fenerbahçe karşısında aldığı 5-3'lük tarihi galibiyet sonrasında stat dahili hoparlöründen sorumlu kişi tarafından "Lay Lay Fenerbahçe olamazsın Şampiyon" anonsu yapılmıştır. Vestel Manisa-F.Bahçe maçı sonrası yaptığı anonslarla tribünlerin karışmasına yol açan kişi soınrasında "Kravatlı iki kişi rica etti ben de kırmayıp anonsu yaptım" şeklinde açıklama yapmıştır.

Yıl 1971 1970-71 sezonunda ezeli rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe şampiyonluk ümitlerini son haftaya kadar getirirler. Son haftaya lider giren Galatasaray Ankara'da PTT karşısında 7-1 galip gelmesine rağmen aynı anda oynan Fenerbahçe maçında skor PTT lehine anons edilince sarı lacivertliler müthiş bir şampiyonluk sevinci yaşarlar. Ancak skorun yanlış anons edildiği ortaya çıkınca Fenerbahçe'nin şampiyonluk sevinci kursağında kalır.
__________________
İstanbul
black_eagles34 Ofline   Alıntı ile Cevapla