Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-07-2010, 23:12   #1
black_eagles34
adige
 
black_eagles34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kanadı Q7,maestrosu Guti ama...

'Sürdürülebilir planlı başarı'nın Çince yemek tarifinden daha yabancı bir kelime olduğu ülkemiz futbolunu anlamak için Bill Shankly'e kulak vermek lazım. Liverpool'u sıradan bir taşra takımından dünya devine dönüştüren İskoç futbol devrimcisi Shankly 'Kim olursanız olun, her zaman son maçınızın skoruyla hatırlanırsınız!' derdi.
Birkaç gün önce Türkiye ligini şereflendirecek pırıl pırıl bir yıldızı, Barça'lıların deyimiyle 'Futbolun Marlyn Monroe'su' Guti'yi almış olan Beşiktaş, sergilediği futbolla hiç de Guti'yi transfer etmiş bir takıma benzemiyordu maalesef!

Tarihindeki en büyük başarı 2010 Çek Kupası'nı kazanmak olan Plzen ilk 30 dakikada Guti ve Q7'yi transfer etmiş 'asıl takım'mış gibi oynadı. 30. dakikada korner atışları 7-0 Plzen lehineydi mesela!

Necip girene kadar Ernst'in orta sahadaki trajikomik yalnızlığı Beşiktaş'taki sorunların özetiydi: Yerel ligde günü kurtarmak uğruna Delgado, Tabata, Nobre vs gibi 'hormonlu transferler' yaparak geleceği ipotek ettirirseniz, en son uluslararası maçını 1971'de oynamış Plzen karşısında Hakan Arıkan'a duacı olursunuz!

Q7'nin hırsına 40 bin kere maşallah o ayrı! Ama top Nobre'ye geldiğinde İlhan Mansız-Feyyaz Uçar'ın olmadığı yerde santrfor sanılan, Türkiye'den başka hiçbir yerde o yıllık ücretin yarısını bile alamayacak 'sahte okey'in, ataklarımızı rakip stoper edasıyla sona erdirmesine vah vah derim sadece! 'Üstü kaval altı şişhane' lafının futbol versiyonu 'Kanadı Q7, oyun kurucusu Guti ama santrforu Nobre'dir!

Halbuki Nobre'nin Beşiktaş'tan aldığı yıllık ücret karşılığında en az 25 gol atıp 15 asist yapması; Ian Rush'ın, Batistuta'nın, Diego Forlan'ın siyah-beyaz versiyonu olması lazım değil mi?

Volkan'dan sonra Hakan'ın 'günü kurtaran' kalecilik sanatının yüz akı kurtarışları, en azından milli takımımız için bir teselli kaynağı. Ancak ülkemizde futbol yönetimi bağlamında böyle Plzen misali vurduğu yeri fazla morartmayan küçük tokatlara da ihtiyacımız var. İki çok yetenekli oyuncuyu transfer ederek bir günde taraftarın kalitesine yakışan takım yaratılamayacağını net bir şekilde anlamamız için!
ALİ ECE
__________________
İstanbul
black_eagles34 Ofline   Alıntı ile Cevapla