Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-08-2010, 07:31   #11
Deschain

Deschain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Almanya; Gayri Safi Milli Hasıla (Kişi Başı) :33.356 $

Türkiye; Gayri Safi Milli Hasıla (Kişi Başı) :5.692 $

Arada yaklaşık 6 kat var. Ancak gelir artışı biraz geometiktir. Kısaca eğer temel ihtiyaçlar 1000 birim (lira,dolar,avro...vs) ise 10.000 birim geliri olan 1000 birimden 10 kat değil, daha fazla,15-20 kat refah ve zenginlik içindedir. Yine Almanya'dan bir örnekle devam edersek, 10 senedir yatan Borussia Dortmund her sene 35.000 kombine satmaktadır.
Temel ihtiyaç, yani zorunlu gider fazlası olan bir ülkede bunlar normaldir.

Sıkıcı ekonomi konularıyla ilgili son olarak şunu belirteyim, temmuz ayı vergi dilimlerinin arttığı bir aydır. Çalışanların gelirleri bu ayda daha da azalır.

İkinci olarak benim gibi birçok insan henüz forma almadı. Çarmıha germeden önce üçüncü formanın çıkmasını beklediğimi ve ondan sonra her sene olduğu gibi kendime ve eşime başta olmak üzere kardeşime, kuzenime...v.s forma alacağımı da düşün.
Şunu da belirteyim ki formamın arkasına hiç bir zaman isim yazdırmam. Messi'yi bırak Maradona'yı klonlasan yazdırmam ya da isimli forma almam. Eğer bir çocuğum olsaydı ona arkası yazılı bir forma alabilirdim. Önümüzdeki sezonlar için kısmet İnşallah

Üçüncü ve son olarak formanın net karı formayı Çin'de yaptırmadığın sürece forma başına en iyi ihtimalle 15-20 liradır. Buna Kartal Yuvaları'nın durumunu da eklersen durum biraz daha vahimleşir. "E internet var" ancak senin-benim için cevap olabilir.15 milyon Beşiktaşlı'nın kaç tanesi internete girip 6 tane forma almayı düşünüyordur? fb-gs için de bu geçerlidir. Gerçekten "koyu" taraftar dışında kalan çoğunluk, eğer eşiyle çocuğuyla AVM'de gezerken bir mağaza görürse kanı kaynayıp içeri dalma şansı vardır. Tüketici para vereceği mal çok istediği ya da kalitesine güvenmediği sürece dokunmak görmek ister.

Yani kimseyi kendiniz gibi düşünmeyin. Forma satışı da mutlaka artacaktır ama bu rakam 8000 olur 15000 olur orasını bilmem.

Ancak suçlu sen-ben değiliz.

Stada bile korsan formayla gelen ve Kartal Yuvaları'nı bir türlü özel sektör mantığıyla yönetemeyenleri sanık sandalyesine oturtmak lazım.

MuTLu aşK YokTUr
BEŞİKTAŞK VARDIR
Deschain Ofline   Alıntı ile Cevapla