Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-08-2010, 16:24   #1
beşiktaşkolik
 
beşiktaşkolik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
EzikFenerbahçe neler kaybetti neler!

Önce şampiyonluğu kaybedip taraftarı kahreden ezikfb, Devler Ligi rüyasından kabus görerek uyandı. Para, prestij, itibar... Kayıp çok büyük...


Fenerbahçe, 81 gün içinde ikinci büyük travmayı yaşıyor. Hem de kalesi Şükrü Saracoğlu'nda... 16 Mayıs'ta sezonun maçında, sahasında taraftarının önünde Trabzonspor'la 1-1 berabere kalıp şampiyonluğu Bursaspor'a kaptıran sarı lacivertliler, dün ikinci büyük darbeyi yedi. Değer olarak kendisinden çok daha aşağılarda olan bir takım olan (F.Bahçe: 133 milyon 400 bin Euro, Young Boys: 23 milyon 500 bin Euro) Young Boys'a elenen Fener'in kaybı büyük. İşte F.Bahçe'nin kayıpları...
1-Hem değer hem prestij kaybetti
Avrupa'nın devlerinin mücadele ettiği ligde oynama şansını kaçırdı. Sarı lacivertli takım prestij, futbolcular ise değer kaybetti. Fenerbahçe artık daha düşük seviyedeki takımların liginde (UEFA Avrupa Ligi) yoluna devam etmek için, play-off turunu geçmek zorundalar.
2-En az 12 milyon Euro kaybetti
Young Boys'u eleyip, bir tur daha geçseydi, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalacak ve en az 12 milyon Euro'luk bir gelirden oldu. Bu rakam gruplardan alacağı puanlar ve atlanacak turlara göre 20 milyon Euro'ya çıkacaktı. Fener'in 5 milyon Euro'luk payını Bursapor kaptı.
3-Aykut Kocaman'a büyük darbe
Fenerbahçe'nin yeni hocası Aykut Kocaman'ın otoritesi sarsıldı, geleceği tehlikeye girdi. Hesapta olmayan bu büyük kaybın ardından yönetim ve camianın kendisine olan desteği zayıfladığı için genç teknik adam, kısa sürede takımı toparlayıp, çıkış yol bulmak zorunda.
4-Yeni golcü tehlikeye girdi
Şampiyonlar Ligi hedefine ulaşılamamasıyla, yeni golcü transferi de tehklikeye girdi. Devler Ligi'nden gelecek paraları hesap eden yönetim, bonservisi için 15 milyon Euro ayırdığı yabancı santrfor (Asamoah Gyan, Gomis ya da Mamadou Niang) transferinden vazgeçebilir.
5-Daniel Güiza'ya mahkum kalabilir
Yabancı golcünün alınamaması, takımı Daniel Güiza'ya mahkum edebilir. Pahalı golcü transferinden vazgeçilmesi durumunda, değerinin çok altında bile takım bulamayan 'Okçu' lakaplı İspanyol forvetle yola devam etme olasılığı güçlenebilir. Bu da taraftarı çileden çıkarır.
Bursa, Fenerbahçe'nin 5 milyon Euro'sunu kaptı!
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne 3. eleme turundan veda etmesi, Bursaspor'a yaradı. Süper Lig'in son şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkı elde ettiği için, katılım, ülke, yayın ve reklam gelirlerinden oluşan toplam 12.1 milyon Euro garanti para alacak. F.Bahçe, havlu atınca Bursaspor'u, Devler Ligi yolunda yalnız bıraktı. Fener'in payına düşen 5 milyon Euro'luk yayın geliri de Bursaspor'a verilecek.
__________________
3 büyük yok iki büyük var

biri Allah(c.c.)

dğeri de 5iktaş
beşiktaşkolik Ofline   Alıntı ile Cevapla