Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-08-2010, 10:19   #1
Akdora
Savaşçı Kartal
 
Akdora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Forza Necip !!!!

Q7'nin golü, eşine benzerine ancak popüler bilgisayar oyunlarında rastlanacak bir sanat eseri. Portekizli 'kanat sanatçı'sının her maçta daha fazla artan hırsı ve iştahı da İnönü ahalisinin futbol delisi gönlüne fazlasıyla hitap ediyor. Zaman zaman hareketleriyle bilgisayar oyunlarının futbolcularına bile kramponunu ters giydiren Q7, Schuster'in ideal taktik kurgusuyla uyum sağladığı ölçüde İnönü'deki futbol gecelerimizi daha da pırıl pırıl aydınlatacak gibi...
Bilgisayar oyunlarına atıfta bulunmuşken şunu da belirtmek gerek: Q7'li Beşiktaş henüz o oyunlardaki 'en düşük güç seviyesi'ndeki takımlarla oynadı. Beşiktaş, sezonun geri kalanında her üç kulvarda da bir daha Plzen gibi 'asimetrik rakip'lerle karşılaşmayacak. Ancak Schuster usta bunun hepimizden daha iyi farkında, bu yüzden de bu seviyedeki maçları %51 taktik geliştirme + %20 oyuncu deneme bağlamında değerlendiriyor. Geriye kalan 'asal sorun' %29 ise belki de hepsinden daha zorlu bir süreç çünkü Beşiktaş ligin başlamasına kısa bir süre kala 6+2+2 kontenjanını nasıl değerlendireceğine artık bir karar vermek zorunda.
Ancak yüzdelerin ötesinde Q7 gibi global yeteneklerin yanına Necip gibi altyapı harikalarını eklediğiniz ölçüde sadece günü kurtarmakla yetinmez, geleceği de ipotek ettirmezsiniz! Beşiktaşlılar bu yüzden Necip'e haklı olarak 'pozitif ayrımcılık' yapıyorlar, hatta benim gibi birçoğu Necip sakatlanacağına kendisi sakatlanmaya dünden razı! Çünkü Necip çölde vaha misali. Efsane altyapı devrimcisi S.H. Tüzün, anlamsız bir sürgüne yollandığından beri ilk kez Beşiktaş'ın altyapısından böylesine pırıl pırıl bir futbol madeni gün ışığına çıktı. Necip'in saha içindeki yetenekleri tartışılmaz ama daha da önemlisi son yıllarda birçok 'harika çocuk'tan farklı olarak 'saha dışı yetenekleri' de üst düzey. Altyapıdayken Necip'le yaptığım röportajda 'Hangi müzikleri dinliyorsun?' diye sorduğumda 'Siz müzisyenmişsiniz, o yüzden benim pek hakim olmadığım müzik konusunda hangi cevap camiaya yakışacaksa onu yazalım' demişti Necip. 'En pahalı araba-en magazin sevgili-kısa yoldan para' şeytan üçgeni yerine 'camiaya layık oyuncu-iyi insan-Avrupa'da top koşturma' ideallerine sahip Necip'e sadece 'Forza!' diyorum.
Ali ECE
__________________
Click the image to open in full size.


Beşiktaşlı olmayanlara sesleniyorum. Birgün bu takımı sevmeyeceksiniz ona tapıcaksınız.


profeminizm hareketi engellenemez !!!

milliyet blog yazıları sayfam...
Akdora Ofline   Alıntı ile Cevapla