Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-08-2010, 09:08   #3648
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sadece %10 Helsinki !

Beşiktaş`ın Finlandiyalı rakibi Helsinki`yi, İsveçli gazeteci Sebastian Sundberg yorumladı: Evet; Beşiktaş, Finlandiya`nın gelmiş-geçmiş en iyi takımıyla karşılaşacak. Ancak bu durum, Helsinki`nin turu geçeceğini göstermez. Türkiye ile Finlandiya arasında dağlar kadar fark var.

UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş ile eşleşecek olan HJK Helsinki, Finlandiya’nın şu andaki en iyi takımı. Ayrıca tarihe de bakıldığı zaman, ülkenin en prestijli ve başarılı takımı olduğunu söyleyebilirim. Şu anda Finlandiya Ligi’nde lider durumda bulunuyorlar ve formda bir görüntü çiziyorlar. Ayrıca hocaları Antti Muurinen, daha önce milli takımı çalıştırmış, tecrübeli bir teknik adam. Muurinen’in en büyük özelliği, büyük maçlar öncesinde yaptığı küçük değişiklikler... Takımın yıldız ismi de Mohamed Kamara. 22 yaşındaki ‘Medo’ lakaplı orta saha oyuncusu takımın en önemli futbolcusu ve en önemli gol silahı. Avrupa’nın önde gelen takımları da Kamara’yı mercek altına almış durumda. “Kamara Beşiktaş’ta oynayabilecek kapasitede bir oyuncu mu?” diye soracak olursanız, cevabım ise “Hayır” olur... Bu noktalar, HJK Helsinki’nin artı yönleri. Ancak şunun altını çizmek zorundayım, Helsinki asla Beşiktaş’a rakip olabilecek bir takım değil.
Sürpriz bile değil!
Öncelikle Beşiktaş’ın dünyaca ünlü yıldızları, ateşli taraftarları, lüks tesisleri ve başarılarla dolu bir tarihi var. Ricardo Quaresma, Guti ve Nihat gibi oyuncuları tüm dünya tanıyor. Helsinki’nin ise böyle bir durumu yok, mütevazı ve gençlerden kurulu bir kulüp HJK. Helsinki’nin bu sene ilk 11’ini daha genç isimler oluşturuyor. Eşleşme hakkında Finlandiyalı gazeteci ve futbol uzmanı Dan Sjöblom’le konuştuğumda kendisi bana, “Helsinki’nin bu turu geçmesi çok küçük bir ihtimal” yorumunu yaptı. Ben de ona katılıyorum. Finlandiya futbolu gelişmekte, ancak asla Türkiye’yle aynı seviyede değil. Şanslarını yüzde 10 olarak görüyorum ve Beşiktaş’ın yüzde 90 bu turu geçeceğine inanıyorum. Futbol sürprizler oyunudur, ancak HJK’nın zaferi sürprizden de öte bir durum olacaktır.

Sebastian Sundberg/Match Dergisi (İsveç)
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline