Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-08-2010, 22:22   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
PAOK 1-0 Fb |Yine Öptüler :)

Click the image to open in full size.
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk m açında Fenerbahçe Yunanistan'da PAOK takımına konuk oldu. Toumba Stadyumu'ndaki karşılaşma 1-0 PAOK üstünlüğü ile tamamlandı. Maçın tekk golünü 19'da Vieirinha kaydetti. PAOK'ta 58'de Vitolo kırmızı kart görürken Fenerbahçe ikinci yarının tamamında rakibine göre üstün olduğu maçta aradığı golü bulamadı.

Fenerbahçe'de Antalyaspor maçının devre arasında oyundan alınan ve sakatlığı bulunan Volkan Demirel PAOK karşılaşmasında maç saatinde yapılan kontroller sonucunda ilk 11'e girdi. Volkan'dan gelen bu habere karşın, Emre Belözoğlu maçtan bir gün önce sakatlandığı için maç kadrosunda yer alamadı.

Cezalı Miroslav Stoch'un yerine 11'e Caner Erkin girerken, takımın bir başka yeni transferi Issier Dia da maç kadrosunda yoktu. Forvette Aykut Kocaman'ın tercihi ise Semih Şentürk oldu, yeni transfer Niang yedek kulübesindeydi.

Temsilcimiz Fenerbahçe maça iyi başladı. Caner Erkin'in maçın hemen başında gördüğü sarı kart ise genç futbolcunun geçtiğimiz yıl Atletico Madrid - Galatasaray karşılaşmasındaki performansını ve kırmızı kartını akıllara getirdi. Dengeli giden maçta Fenerbahçe'nin rakibine verdiği ilk pozisyon ise bir kornerden oldu. 19'da kornerde ön direkte top Andre Santos'un kafasından penaltı noktası üzerine havalandı, seken topa gelişine Vieirinha sert vurdu ve kaleci Volkan'ı avladı.

Golün şokunu erken atlatan Fenerbahçe oyuna yeniden dahil oldu ama ilk yarının ortasında defansın arkasına sarkan PAOK'lu oyunculara iki net gol şansı tanıdı. Sarı-lacivertli ekipte ilk yarıdaki temel sorun ileriye doğru yapılan ataklarda sorumluluk alan oyuncu sayısının fazla olmamasıydı. Kanatları istediği gibi kullanamayan, Semih'in ilerideki mücadelesine karşın ofansta zengin ataklar yapamayan Fenerbahçe için belki de maçın kader anı 45+1'de yaşandı.

Muslimovic kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı, vuruşun top kaleye giderken Gökhan Gönül son bir müdahale ile topu çizgiden çıkardı ve devre 1-0 PAOK üstünlüğü ile bitti. Karşılaşmanın ilk yarısında Alman hakem Manuel Gräfe'ın PAOK lehine çaldığı düdükler ve çok basit fauller çalması da dikkatlerden kaçmadı.

İlk yarıda hız konusunda sıkıntı yaşayan Fenerbahçe ikinci yarıya ise bir oyuncu değişikliği ile başladı. Takımın Marsilya'dan transfer edilen yeni ismi Mamadou Niang 46'da Semih Şentürk'ün yerine oyuna dahil oldu. Niang ikinci yarının hemen başında kısa süre içinde olumlu hareketlerle kalitesini belli eder gibiydi ve 58'de de rakibin 10 kişi kalmasını sağladı. Bir pozisyonda topa kafasını koyan Niang'a Vitolo sert bir müdahalede bulundu ve ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı.

Fenerbahçe maçın ikinci yarısının ilk çeyreğinde iyi tempo yaptı ama istediği golü bulamadı. Aykut Kocaman'ın oyuna ikinci müdahalesini 70'de Özer Hurmacı'yı oyuna alarak yaptı. Caner Erkin oyundan alındı. Fenerbahçe dakikalar 75'i gösterdiğinde kendi yarı alanında 10 kişiyle defans yapan PAOK karşısında beraberliği arıyordu. Bu dakikalarda Fenerbahçe'nin rakibine oranla topla oynama yüzdesinde yüzde 70'e yüzde 30'luk üstünlüğü vardı.

Fenerbahçe'de teknik adam Aykut Kocaman sıkışan oyuna bir müdahale daha yaptı ve 80'de Selçuk Şahin'i saha kenarına alırken, Gökhan Ünal sisteme dahil edildi. Fenerbahçe bir anda çift forvetli oyun dizilişine döndü. Maçın son bölümünde de Fenerbahçe topu ayağında tutan 10 kişi defans yapan rakibi karşısında gol arayan ekipti ama istediği golü bulamadı. 90+3'de PAOK'ta Papazoglou kale sahası önünde kaçırdığı gol ise PAOK'un ikinci yarıdaki tek ve en önemli gol şansıydı. Fenerbahçe'de de 90+4'de Mehmet Topuz kaleci karşı karşıya pozisyonda topu PAOK kalecisine nişanladı. Maçta kader anları oldukça fazlaydı.

1-0'lık skora karşın sarı-lacivertli ekip 90 dakika içindeki oyun göze alındığında İstanbul'da durumu lehine çevirebilecek güçte gözüküyor.



Karşılaşmanın rövanşı 26 Ağustos Perşembe günü İstanbul'da oynanacak.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla