Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-08-2010, 10:23   #1
inspekta
 
inspekta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Robinho'ya Schuster vetosu

Alman hoca, dün Ümraniye'de görüştüğü Adalı'ya "Robinho'ya kimse hayır demez.. Ancak bu kadar kanat adamımız varken,
30 milyon Euro'ya bir tane daha almak iyi bir fikir mi? Siz golcü transfer edin.."

İNGİLTERE'DE artık yoldan geçen bir çocuğa bile "Robinho seneye hangi takıma transfer olur?" diye sorsanız, alacağınız yanıt "Beşiktaş veya F.Bahçe" olabilir.. Bizim 2 büyüğümüz Robinho'nun menziline o derece girmiş durumda.. Özellikle Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Brezilyalı yıldıza siyah-beyazlı formayı giydirmek için elinden geleni yapıyor.. Hatta babası Erdoğan Demirören'i Robinho transferine "sponsor" olma konusunda bile ikna etti.. Demirören Şirketler Grubu'nun sahibi olduğu M-Oil 4 yıl vadeli 28 milyon Euro'yu kasasından çıkarmayı göze almış durumda..

İŞTE bu gelişmelerin ışığında dün Nevzat Demir Tesisleri'nde bir buluşma gerçekleşti.. Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, teknik direktör Schuster ile Robinho transferini masaya yatırdı.. İşte Beşiktaşlılar'ı üzecek gelişmeler:

ADALI, Schuster'e Robinho transferi gerçekleştirecek finansal kaynağı bulmak üzere olduklarını belirterek, "Hoca, Robinho'yu Beşiktaş'ta görmek ister misin?" diye sordu.. Bu aslında, ikilinin Robinho hakkında yaptıkları en ciddi konuşmaydı.. Çünkü, şimdiye kadar teknik direktör Schuster birkaç kez Robinho'yu sormuş, "Kiralık vermiyorlar.. Bizim de satın almaya gücümüz yok" karşılığını almıştı..

DUYGUSAL DEĞİL!

SCHUSTER, Robinho transferine ilginç bir yaklaşım getirdi:
"Sevgili Serdal, dünya üzerinde hangi teknik direktör bu kadar yetenekli bir futbolcuya "Hayır" der? Ama takımın kompozisyonu da önemli değil mi? Robinho'yu santrfor oynatamazsın.. Kanatlar için alacaksan, o mevkilerde bir sürü adamın var.. Quaresma var, Hilbert var, Holosko var.. Bize golcü lazımken, gidip Robinho'ya 30 milyon Euro civarında para vermek takımı bozabilir.. Yine de siz bilirsiniz! Size "Alın" veya "Almayın" demem.. Ama olayı mali yönüyle de değerlendirin.. Bizim şu kadro yapısıyla Robinho'ya değil, iyi bir golcüye ihtiyacımız var.."
BU konuşma Robinho transferini bambaşka bir platforma taşıyabilir. Yönetim ya Schuster istemediği için Robinho'dan vazgeçecek. Ya da Demirören seyirciye verdiği sözü tutsun diye 'yıldız bir transfer daha' yapacak. Karar, Demirören'in 2 dudağı arasında. 10 gün kaldı, ne olacağını bekleyip göreceğiz.

'Robinho için rekabet başladı'

DAILY MAIL :"Brezilyalı yıldız için Beşiktaş ve F.Bahçe
arasında çekişme yaşanıyor."

THE GUARDIAN: "Robinho 16 milyon pound karşılığında
Beşiktaş'ta."


BAŞKANDAN BABA AÇILIMI

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, babası Erdoğan
Demirören'in Robinho transferine sponsor olacağı konusunda yakın şevresine şunu söyledi: "Ha ben vermişim parayı ha babam.. Hiçbir şey farketmiyor. Biz gerçek sponsor arıyoruz."

DEMİRÖREN 7 MİLYON KREDİ ALDI

Denizbank'tan alınan kredi, 'Acabu bu para Robinho'nun transferi için mi alındı?' sorusu-nu beraberinde getirdi.

'HA geldi ha gelecek' diye hergün taraftarların resmi siteden açıklanmasını beklediği Robinho transferi öncesi Beşiktaş'ta ilginç gelişmeler yaşanıyor. Bir süredir Sambacı'nın kulübü Manchester City'nin istediği 30 milyon Euro'luk bonservis bedeli için 'kaynak' arayan yönetim, hatırlanacağı gibi büyük şirketlerle sponsorluk anlaşması için görüşmeler yapmıştı. Önceki gün de başkan Demirören'in, Denizbank'tan 7 milyon dolar kredi çektiği haberi ulaştı.

BU yüklü miktarla siyah-beyazlıların iki yıldızı Nihat Kahveci ve Matteo Ferrari'nin eski kulüplerine olan kalan bonservis borçlarını kapatan Demirören, İtalyan Genoa'ya 4.5 milyon, İspanyol takımı Villarreal'e de 2.5 milyon dolar ödeme yaptı.

HATIRLANACAĞI gibi Beşiktaş, bu iki futbolcuyu transfer ederken, eski takımlarıyla 'bonservis ücretlerini taksitler halinde öderiz' anlaşması yapmıştı.

Erdal Cömert-Vatan
__________________
inspekta Ofline   Alıntı ile Cevapla