Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-08-2010, 17:28   #1
black_eagles34
adige
 
black_eagles34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Peki Necip'e n'olacak

Hediye paketinden bu defa Mehmet Aurelio çıktı... Beşiktaş taraftarları Schuster’in ısrarla istediği santrfor, golcü adayları için “Robinho mu, Klose mi ?” diye papatya falı açarken, hiç hesapta olmayan Mehmet Aurelio’nun bir anda oldu bittiye getirilerek siyah beyazlı renklere bağlanması, elbette sezonun en büyük sürpriziydi.
Tıpkı bir gecede Mathias Delgado’nun uçup gitmesi gibi...
Doğrusu bu transfere ben de şaşırdım... Lig Radyo’da Mehmet Ayan’ın, NTV’de Mehmet Demirkol’un, Aurelio transferiyle ilgili soruları vardı :
“-Peki Necip Uysal ne olacak?”
Aynı soru beni de rahatsız etti... Hiddink her ne kadar orta alanın ortasında savunma karakterli oyuncu olarak herkesten ve her şeyden önce ilk tercihini Mehmet Aurelio’dan yana kullansa da Beşiktaş’ın elinde 19 yaşında bir yıldız adayı vardı : Necip Uysal...
Mehmet Ayan, Aurelio’nun gelişiyle Necip’in yolunun kapanacağını iddia ediyor : “Ligde 34 maç tamamlandığı zaman, Necip’in maksimum 3-4 maç oynayacağını düşünüyorum...Yazık, hem de çok yazık!”
Demirkol’a göre Aurelio Beşiktaş’ta yılın transferi olabilir. Elbette Guti’yi ve Quaresma’yı da hesaba katarak bu tahmini yapıyor Mehmet... 33 yaşındaki oyuncunun, tecrübesi ve başarısıyla Beşiktaş’a çok yararlı olabileceğini söylüyor...
Mehmet Aurelio’nun Fenerbahçe’den Real Betis’e gidişi, hukuksal sorunlara neden olmuştu. TFF Uyuşmazlıklar Çözüm Kurulu, Brezilya asıllı futbolcunun Fenerbahçe’ye 5 milyon TL tazminat ödemesine karar vermiş, ancak bu karar Tahkim Kurulu tarafından iptal edilmişti. Dün konuştuğum Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Aurelio’nun transferinde hiçbir engel bulunmadığını söyledi.
Peki, durup dururken bu transfer nereden icap etti?
Beşiktaşlı dostlar, hazırlık dönemi çalışmaları sırasında yapılan testlerde en kötü durumdaki iki futbolcunun Ferrari ile Necip Uysal olduğunu söyledi. Necip o günden bu yana hızlı bir gelişme kaydetmiş... Şu anda 70 dakikalık fizik kondisyona sahip olduğunu, yakında daha da güçleneceğini söylüyorlar. Beşiktaş orta alanında Fink, artık eski model bir oyuncu olarak görülüyor. Talipleri var, gönderilmesinde sıkıntı yaşanmayacak. Schuster’i bu alanda sıkıntıya sokan temel neden Fabian Ernst’in sık sık dinlendirilme ihtiyacı... Kadro derinliğine ve alternatif oyuncu kavramına önem veren Schuster, Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası’nda toplam 50’ye yakın maç oynanacağını hesaplayarak Aurelio’nun transferini istemiş. Orta alanda oyunun her iki yönünü de oynayabilecek üç oyuncusu oluyor böylece... Mehmet Aurelio, Fabian Ernst ve Necip Uysal...
Kendi adıma Aurelio’nun gelişini elbette olumlu buluyorum. Ne var ki 33 yaşındaki oyuncu ile günü kurtarırken, 19 yaşındaki Necip’i kaybetmekten korkarım.
Beşiktaş, fizik, teknik ve taktik bakımdan ideal ölçülerde, iyi huylu gerçek bir sporcu ve yıldız adayı buldu...
Dilerim korktuğum(uz) başımıza gelmez!
Atilla Gökçe
__________________
İstanbul
black_eagles34 Ofline   Alıntı ile Cevapla