Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-08-2010, 17:47   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Simovic Cincon'u Bombaladı

Click the image to open in full size.
Galatasaray'ın efsanevi kalecisi Zoran Simovic yaşamını sürdürdüğü Sırbistan'daki evinde DHA'ya özel açıklamalarda bulunurken, Sarı-kırmızılı takımı ise huç unutamadığını söyledi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a yaklaşık 150 kilometre uzaklıktaki Kurusevaç kentinde yaşayan Galatasaray'ın unutulmaz kalecesi Zoran Simovic, Sarı-kırmızılı takımın Türkiye'de Orduspor, Sarıyer veya Pendikspor ile kıyaslanabilecek olan OFK Belgrad karşısında tur atlamasına sevindiğini ancak Avrupa kupalarından elenmesine ise çok üzüldüğünü belirtti. Simovic, "Galatasaray bu hale düşmemeliydi" dedi.

Galatasaray'ın galip geldiği OFK Belgrad rövanş maçını bilet alarak izlediğini vurgulayan Simovic, "Galatasaray'dan maç için davet aldınız mı?" sorusuna biraz da sitemkar bir dille, "Yeni idareciler herhalde genç kadrodan oluşuyor. Benim gibi emekli bir Galatasaray'lıyı hatırlamadılar. Ama Galatasaray benim hayatımın hala en önemli bir parçası" dedi.
"GALATASARAY'I TAKİP EDİYORUM"

1984-1990 yılları arasında Galatasaray'da forma giyen ve bugün bile hala unutulmayan efsanevi kaleci Zoran Simovic, bugün 56 yaşında, 3 torun sahibi. Torunlarıyla birlikte emekliliğin tadını çıkartan Zoran Simoviç, hala Galatasaray'a sıkı sıkıya bağlı. Galatasaray'ın tüm maçlarını villasındaki uydu anteni üzerinden seyreden Simovic, arasıra da İstanbul'a giderek maçları canlı izlediğini belirtti.

Galatasaray ve İstanbul'daki eski günlerini hatırlarken gözleri dolan Zoran Simovic, "Hayatımın unutulmaz, en güzel yıllarını İstanbul'da, Galatasaray'da yaşadım. Bazen, 'acaba bir rüya mıydı' diye kendi kendime soruyorum. Bugün 56 yaşındayım. Omuzum sakat, parmaklarım artık ağrıyor. Ama rüyamda hala Galatasaray formasıyla maça çıktığımı görüyorum. Yaşadığım o güzel anılar beni bir türlü bırakmıyor" dedi.

"ESKİ HEYECAN KALMAMIŞ"

Son olarak geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin 1-0 galip geldiği maçı Ali Sami Yen'de izlediğini söyleyen Simoviç, kendi zamanı ve günümüz Galatasaray'ını değerlendirirken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Simovic, "Bizim zamanımızda Fenerbahçe'ye yenildiğimiz zaman biz utancımızdan kameraların karşısına çıkmazdık. Şimdi ise bakıyorum, futbolcular, yenilgi sonrası hiç bir şey olmamış gibi, süslenip kameraların karşısına çıkıyor" diye konuştu.

Stadyumdaki taraftarların coşkusunun da kalmadığını belirten Simovic, "Ali Sami Yen'deki Fenerbahçe maçını izlerken şok oldum. Bizim zamanımızda oturarak maç izlemek yoktu. Stadyum bir cehennem gibiydi. Şimdi ise bakıyorum, birkaç atakta coşuyorlar sonra oturup maç izliyorlar. Bunu görünce gözlerime inanamadım. Yoksa ben başka bir stadyumda mı izledim diye düşündüm" şeklinde konuştu.

"TANJU VE RIDVAN GİBİSİ GELMEZ"

Günümüz futbolcularının çok daha iyi para kazandığını ancak yürek olmadığını kaydeden Simovic, "Bir Tanju, bir Feyyaz, Şeytan Rıdvan, Dobi Hasan, sarı Metin gelmez. Çünkü bu çoçuklar, yani bizler yüreğimizle oynuyorduk" dedi.

Türk futbolunda düşüş yaşandığını kaydeden Simoviç, çok sayıdaki yabancı futbolcunun Türk futbolunun gelişmesinin önündeki en büyük engel olduğunu ifade etti.

Simoviç, "Türk futbolunda şimdi de işi bitmiş yıldız isimleri transfer etme modası başladı. Fenerbahçe Roberto Carlos'u aldı. Türk futboluna ne kazandırdı. Aynı şekilde Anelka oynadı. Ne getirdi? Şimdi de Beşiktaş Guti'yi aldı. Onun da ne Beşiktaş'a ne de Türk futboluna hiçbir katkısı olmayacak. Bir çok yetenekli Türk çocuğunun önünü kapatıyorsunuz" dedi.

"BİN PİŞMANIM"

Galatasaray'da oynadığı dönemde, Türk vatandaşlığına geçmesi için çok teklif aldığını kaydeden Zoran Simovic, "Kabul etmemekle büyük hata yaptım. Şimdi düşünüyorum da nasıl yanlış bir karar vermişim. Bin pişmanım. Keşke vatandaşlığa geçseydim de milli takımda oynasaydım. Gururla o formayı giyerdim. Ancak o dönemde, Yugoslav basınında çok radikal bir şekilde 'Simoviç, bizi satıyor' başlıklı haberler çıktı. Ailemin bu baskıyı kaldıramayacağını düşündüğüm için türk vatandaşlığına geçmedim" dedi.

Türk futbolunda ciddi bir kaleci sorunu bulunduğunu belirten Simovic, "Galatasaray'da benden sonra 10'dan fazla kaleci geldi geçti. Artık kimse onların isimlerini bile bilmiyor. Kaleci Türkiye'nin büyük sorunu. Takımlar buna özel olarak eğilmeli" dedi. Simovic, Türkiye'de ise Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel'i beğendiğini kaydetti.

"ARDA BİR STAR"

Galatasaray'da bugün çok kaliteli futbolcular bulunmasına rağmen başarının gelmediğini belirten Simoviç, Arda'nın Uluslar arası bir star olduğunu ancak yurt dışında oynayarak kendisini ispat edebileceğini söyledi. Simoviç, "Arda çok kaliteli, çok yetenekli bir futbolcu. Fakat kendisini geliştirmeli. Yurt dışına gitmekten korkmasın" dedi. Genç futbolculara çok çalışmaları tavsiyesinde buluunan Simoviç, "Biz antrenmanlar bittikten sonra bile Tanju ve Prekazi ile birlikte bazen 1 saat fazladan çalışırdık. Onlar şut denemesi yapardı, ben de bu şutları kurtarmaya çalışırdım. Bizim zamanımızda bugünkü gibi imkanlar da yoktu. Biz kırmızı toprak sahada antrenman yapardık. Şimdikiler, jakuzili masaj salonlarında, yeşil sahalarda en modern tesislerde çalışıyor. Bunun hakkını vermeleri gerekir" dedi.

MONACO MAÇINI UNUTMUYOR

Zoran Simoviç yarı finale yükseldikleri Monaco maçını ve tüm Fenerbahçe derbilerini unutmadığını söyledi. Anılarında 3-0 önde giderken Fener'e 4-3 yenilmelerini de bir türlü unutamadığını belirten Simoviç, bununla ilgili bir anısını şöyle anlattı: "İstanbul'a gittiğim zaman bana Fenerli arkadaşlarım, 'Simo, nasıl 4-3 yendik ama' diye takılıyorlar. Ben de onlara, 'oğlum Fener'in sınırı Kapıkule. Biz Avrupa takımıyız' diye cevap veriyorum."

MUTLU BİR YAŞAM

Zoran Simoviç, eşi, oğlu gelini kızı, damadı ve kızından olan 7 yaşındaki Iva, 5 yaşındaki Tara ile oğlundan olan 2 yaşındaki Vukaşin isimli torunlarıyla mutlu bir yaşam sürüyorile mutlu bir hayat sürüyor.

MÜTAHİTLİK YAPIYOR

Futbolu 20 yıl önce bırakan Galatasaray'ın efsanevi kalecisi Zoran Simoviç, bugün müteahitlik yapıyor. 122 dairelik üç apartman yaptığnı söyleyen Simoviç "hepsi bitmeden satıldı. birinci derecede malzeme kullandığm için çok revaç gördü" diyerek memnuniyetini bildirdi.. Mütahitlik işlerinde oğlununda yardım ettiğini vurgulayan baba Simovic "Oğlum benden ticarette daha iyi. benim yüzüm dayanmıyor. Ama o işini iyi yapıyor" dedi.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla