Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-08-2010, 01:31   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bobô,Robinho'dan İyi!

Click the image to open in full size.
Robinho’nun transferi, Beşiktaşlılar’ı daha da çılgınlaştırıp, Türkiye’yi de ayağa kaldırır mı, cevabı kesinlikle evet! İlk etapta İnönü Stadı tamamen kendinden geçer, yazılı medya Beşiktaş’a kaç sayfa ayıracağını şaşırır, Türkiye’deki Kartal Yuvası mağazaları işgale uğrar. Bunlar olur, ama iş dönüp dolaşıp sahanın içine geldiğinde kısa bir süre sonra Robinho’nun uzaydan gelmediği anlaşılır. Türk futbolu ve Beşiktaş’ın gerçeği su yüzünden çıkar. Arkasından Robinho’nun olumsuz, ama çok güçlü yan etkileri takımın ve sonra Beşiktaş yönetiminin kimyasını bozar. Hatta iş kulübün bağışıklık sistemini çökertmeye kadar gider. Arkada da temizlenmesi çok zor bir tortu bırakır. O yüzden iyisi mi, yaz boyunca rüyaları süsleyen Robinho dosyasını yırtıp atmak, Beşiktaş’ın selametinedir. Hatta Robinho gelmeyecekse, karşılığında benim açımdan sezon boyu Bobo’nun
alternatifsiz kalmasına bile seve seve katlanılabilir.

Sulandırılmış rotasyon

Futbolun temposu ve trafiği bu denli ivme yükselttiğine göre, artık takımlar da bir anlamda oyuncularını vardiyalı çalıştırmak zorunda. Çözümü elden geldiğince geniş kadrolar ve buna bağlı olarak da yoğun maç trafiğinde oyuncuları nöbetleşe kullanmak... Böylesine ‘hayır’ diyen yok. Ama benim anladığım rotasyon, kenara çekilen bir oyuncuyla yerine görev yapanın aynı işlere ait karakterde olma zorunluluğu var. Schuster, Belediye maçında aşcıyı aldı, yerine garson koydu. Üstelik müessesenin hesap kesecek kasiyeri de ortada yoktu. Sahi 4 gün öncesine göre 6 kişinin yerinin değiştiği, 4 kişiyle hücumu kurgulayıp, esas cezaalanına ait bir oyuncuyu takıma monte etmemek neye delalettir? Nobre’nin, Schuster’in gözünde hiç futbolculuk değeri mi yoktur, yoksa bu işin içinde Nobre’nin ücretini düşürmemesinden dolayı gizli bir baskı mı mevcuttur?



Nihat böyle devam edemez

Geçen seneki transferi esnasında sakatlığını yeni atlatmış olması, Beşiktaş’ta sezon başını kaçırışı ve askerliği Nihat’ın düşük performansının mazeretleri olabilirdi. şimdi bakıyoruz, 7 resmi maçı geride bırakmış Siyah-Beyazlılar’da Nihat’ın geçen sezondan hiçbir farkı yok. Sahada takımdaşlık adına hiçbir özverisini gözleyemiyoruz. Hedefi kalmamış, idealleri bitmiş olabilir. Ama ya doğduğu ocağa duyması gereken sorumluluk, Beşiktaş taraftarının kendisinden yüksek beklentileri?

O nerede...
Varsa yoksa pusuda bekleyen ve bir gol atınca tüm görevini yerine getireceğini sanan bir vücut dili. Olmaz... Nihat böyle devam edemez. CV’sindeki parlak kariyeri de, Beşiktaş’ın evladı olmak da, bu pasif ve vasıfsız duruşu kamufle edemez.



Markus Merk takiye mi yapıyor?

Markus Merk’i hakem olarak yıllarca izledik. Otoriter duruşu, objektifliği ve kariyeri boyunca maksimuma yakın doğru tespitleriyle önemli bir hakemdi. Ama şimdi transfer olduğu yayıncı kuruluştaki yorumlarıyla bizleri şaşırtıyor. Masa başına oturup televizyondan izlemek, bakış açısı mı değiştiriyor, yoksa Merk, Erman Toroğlu’nun afarozuna neden olan hakem hatalarını sivrice dile getirme yerine mavi boncuk dağıtma misyonunu mu üstlendi? Hani şu marka değeri dedikleri olay var ya; herşeyi olumlu ve sevimli göstermek uğruna gördüğünü değil, görmek istediğini dile getirme meselesi galiba...

Basri Baykoç
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.

Konu Mehmet tarafından (31-08-2010 Saat 01:34 ) değiştirilmiştir..
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla