Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-08-2010, 10:34   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Q7 Beşiktaş'la Hayata Döndü

Türkiye’de şu sıralar en çok konuşulan isim, hiç kuşkusuz Ricardo Quaresma... Beşiktaş’ın Inter’e bonservisi için 7.3 milyon Euro, kendisine de yıllık 3 milyon 750 bin Euro ödeyip 3 yıllık sözleşme imzalattığı Portekizli yıldız için, “Problemli” ve “Bitik” dediler. Ancak, o Chelsea ve Inter’deki mutsuz günlerine inat, Beşiktaş’ta adeta yeniden hayat buldu.

Kardemir Karabükspor maçından sonra, Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı’ya “Mutluluğu burada yakaladım” diyen Q7’nin 9 maçlık performansı da sözlerini doğrular nitelikte; 4 gol 3 asist. Oysa, Chelsea’de 4 maçta hiç gol atamamış, Inter’de ise koskoca 2 yılda 24 maç oynayıp fileleri yalnızca 1 kez havalandırmıştı. Adını ilk duyurduğu kulüp olan Sporting Lizbon’da 2001-2003 yılları arasında 67 lig maçına çıkan Q7, attığı 13 golle takımına katkıda bulunurken, 2003’te transfer olduğu Barcelona’da beklediği ortamı bulamadı. Katalan ekibinde forma giydiği bir sezonda 26 maçta 2 gol kaydeden Portekizliyıldız, Porto formasıyla döndüğü ülkesinde yeniden eski kimliğini bulup 4 yılda 112 maçta 32 gol kaydetmeyi başardı.

Mourinho çözemedi

Porto’daki performansıyla Avrupa’nın devlerinin ilgisini çeken Quaresma, 2008’de transfer olduğu Inter’de tutunamayınca İngiliz devi Chelsea’ye kiralık olarak gitti. Ancak Ada’da yalnızca 4 maç şans bulup gol atamayınca yeniden Inter’e dönen Q7’ye vatandaşı Jose Mourinho bile çare olamadı. Inter, geçen sezon İtalya Ligi’ndeki bütün kupaları toplayıp Şampiyonlar Ligi şampiyonu olsa da Quaresma bir türlü kadroya giremedi ve Çizme’de aralıklarla oynadığı iki sezonda 24 maçta yalnızca 1 gol atabildi.

Ronaldo’nun yerine tekrar milli takımda

RİCARDO Quaresma, Beşiktaş’taki üstün performansı ve Cristiano Ronaldo’nun sakatlanması sonucu Portekiz Milli Takımı’na yeniden çağrılmayı başardı. Siyah beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, “Beşiktaş’taki performansıyla herkesi kendisine hayran bırakan Quaresma, Portekiz Milli Takımı’nın hocası Carlos Queiroz tarafından kadroya davet edildi. Quaresma, Portekiz’in EURO 2012 elemelerindeki Kıbrıs Rum Kesimi ve Norveç maçları için kampa katılacak” ifadeleri kullanıldı.

7.3 milyon Euro’ya alındı şimdi 10 milyon Euro

1- Ada’da sadece 4 maç görev aldı, fileleri havalandıramadı. Çizme’de 2 yılda 24 maça çıkıp, tek gol attı.

2- Beşiktaş’ta adeta yeniden doğdu. Lig ve Avrupa’da çıktığı 9 maçta 4 gol atıp, 3 de asist yaptı.

Mutluluğu burada yakaladım

Türkiye’ye gelmek aklımda yoktu. Ama şimdi diyorum ki, “İyi ki gelmişim.”
BEŞİKTAŞ’ın 1-0 geriye düşüp 4-1 kazandığı Karabükspor maçının kahramanı hiç kuşkusuz Ricardo Quaresma idi. Nefis bir gol atıp, Guti’nin filelerle buluşan penaltı vuruşunun yaratıcısı olan Q7, maçtan sonra futbol komitesi başkanı Serdal Adalı, Cengiz Zülfikaroğlu ve Şeref Yalçın’a sarılıp, sevincini onlarla paylaştı. Chelsea, Barcelona ve Inter gibi dünyanın önemli kulüplerinde forma giydiğini hatırlatan Portekizli yıldız, “Ancak ben mutluluğu Beşiktaş’ta yakaladım. İyi ki beni Türkiye’ye getirdiniz” dedi.

Oynadıkça zevk alıyorum
Futbol oynamayı ve gol atmayı çok özlediğini kaydeden Quaresma, şöyle devam etti: “Beşiktaş gerçekten Avrupa’nın en önemli kulüplerinden biri. Bunu şimdi daha iyi anlıyorum. Burası bir aileden farksız. Tribünlerin benimle ilgili tezahüratları unutulmaz. Performansımı iki katına çıkarmak için büyük çaba harcıyorum. Oynadıkça da zevk alıyorum.
Türkiye’ye gelmek aklımda yoktu. Ama şimdi kalbimde. İyi ki gelmişim diyorum. Her maça büyük bir heyecan içerisinde çıkıyorum. Takım arkadaşlarım da bana saygı duyuyorlar. Burada futbol için her türlü ortam mevcut.” Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ise, “Biz de Beşiktaş yönetimi olarak seninle ve takımdaki diğer futbolcularla gurur duyuyoruz” diye konuştu.


İsmail ER / Hürriyet
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla