Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-09-2010, 10:15   #1
RamesooN
Hayatın Anlamı Siyaz Beyazdı
 
RamesooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ferguson Q7 yi mi istiyor ?

Beşiktaş'ın yıldızı Quaresma, gösterdiği performansla yeniden Avrupa kulüplerinin gündeminde yer almaya başladı. Manchester United'ın sağ kanat oyuncusu Valencia'nın ayağının kırılması Alex Ferguson'u Portekizli futbolcuya yöneltti. Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ise, Quaresma için İngiliz ekibinden gelebilecek teklife şimdiden 'hayır' dedi.

Beşiktaş'ın İtalya temsilcisi İnter Milan'dan 7,3 milyon Euro'ya transfer ettiği Ricardo Quaresma, Siyah-Beyazlı takımda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Beşiktaş'taki yükselen başarı grafiğiyle yeniden milli takıma seçilen ve oynadığı futbolla Portekizlilerin özlediği Quaresma'yı izlettiren yıldız oyuncu, Avrupa'nın da gündemini yeniden meşgul etmeye başladı. Mahchester United'ın tecrübeli çalıştırıcısı Alex Ferguson'un daha 17 yaşındayken takip etmeye başladığı Ricardo Quaresma, Antonio Valencia'nın sakatlanması ile birlikte İngiliz kulübünün transfer listesine girdi. Christiano Ronaldo'nun Real Madrid'e gitmesinin ardından bu boşluğu tam olarak dolduramayan Manchester United, bir şanssızlık da Şampiyonlar Ligi'nde yaşadı. Glasgow Rangers'la oynanan karşılaşmada Antonio Valencia'nın sol ayak bileğinde hem kırık hem de çıkık meydana gelmesi sonrası sezonu kapattığı açıklandı. Daha önce de Quaresma ile yakından ilgilenen Ferguson'un ısrarla Portekizli yıldızı transfer etmeyi düşündüğü kaydedildi. Ocak ayında başlayacak ara transferde Manchester United'ın yıldız oyuncuyu isteyebileceği ve bu konuda maddi olarak Beşiktaş'a cazip bir teklif sunacağı öne sürüldü.

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, Quaresma'nın bu takımdan ayrılmasının şimdilik mümkün olmadığını söyledi. Yıldız oyuncunun Beşiktaş'la birlikte yeniden kendine geldiğini belirten başarılı yönetici, "Quaresma bizim için çok değerli bir oyuncu. Onu satmayı düşünmeyiz. Beşiktaş'a kazandıracağı çok başarılar var. Manchester United'ın bu konuda bir isteği olursa onlara 'hayır' deriz. Quaresma'nın bir bedeli yok." ifadelerini kullandı. Bu sezon transferde doğru işler yaptıklarını da kaydeden Adalı, "Bu işe kalbimiz temiz olarak girdik ve doğru işler yapmaya çalıştık. Allah yüzümüze güldü. Aldığımız her oyuncu takıma katkı yaptı. Transfere harcadığımız para 9 milyon Euro. Bunun büyük bir kısmını da Quaresma'ya verdik. İyi ve başarıyı isteyen bir ekip kurduk. İnşallah sezon sonu bu kadro ile beklentilerimizin karşılığını alırız." açıklamasını yaptı.

Beşiktaş'ın Avrupa'daki hedefinin belli olduğunu kaydeden Serdal Adalı şunları söyledi: "İyi kuralar çektik. Yolumuz hep açık oldu. CSKA Sofya'yı da yenerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Taraftarımızdan destek bekliyoruz. Onların desteği başarının gelmesinde önemli rol oynayacaktır."

Kaynak: Zaman
RamesooN Ofline   Alıntı ile Cevapla