Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-09-2010, 19:07   #1
NeoRock
 
NeoRock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sezona Kupayla Başladık: 96-92

Click the image to open in full size.

Beşiktaş Cola Turka erkek basketbol ekibimiz, Samsun’da düzenlenen Türk Telekom International Cup-3’teki son maçında Türk Telekom’u 96-92 mağlup ederek bu kupayı müzesine götürmeyi başardı. Ekibimizde hafif sakatlığı olan Mire Chatman bu mücadelede forma giymedi..

Siyah Beyazlılarımız karşılaşmaya; Cüneyt Erden, Serhat Çetin, Bekir Yarangüme, Cevher Özer ve Fedor Likholitov beşiyle başladı..

Maçın başında rakibin top kayıplarını hızlı hücumlarla değerlendiren ekibimiz, 3 dakika sonunda 9-4 ile öne geçerek rakibine mola aldırdı. Alan savunması ile rakibin düzenini bozan ve kolay sayı şansı tanımayan Siyah-Beyazlılarımıza, Yunus Çankaya ve Heiko Schaffartzik’in dış atışları ile karşılık veren Ankara ekibi skorda dengeyi sağladı. İlk periyodun son dakikasına 19-19 eşitlikle girildi. Kalan sürede gelen karşılıklı basketler sonunda Türk Telekom ilk çeyreği 23-21 önde tamamlayan taraf oldu..

İkinci periyotta iki takımda alan savunması ile rakibine kolay sayı şansı tanımazken, karşılıklı top kayıpları da skorun dengede gitmesini sağladı. Periyodun son 4 dakikasına girilirken skorda ekibimizin 34-33’lük üstünlüğü vardı. Bu çeyrekte faul hakkını erken dolduran ekibimiz karşısında faul çizgisinden bulduğu sayılarla skor üreten Ankara ekibi, boyalı alanı etkili kullanan ekibimiz karşısında Orhan Haciyeva’nın dış şutları ile skor üretmeye devam etti. Aradaki skor farkını lehine koruyan ekibimiz, soyunma odasına da 46-42 önde gitmeyi başardı..

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan ve aradaki sayı farkını açan ekibimiz, dış şutlarda skor üretmekte sıkıntı yaşayınca aradaki sayı farkını yeterince açamadı. Dış atışlarda daha iyi yüzde yakalayan Ankara ekibi, periyodun son 4 dakikasına doğru girilirken Cüneyt Erden’in dördüncü faul ile kenara gelmesi ile birlikte top kayıpları yapan ekibimiz karşısında hızlı hücumlarda skor üretmeye başladı. Son üç dakikaya girilirken Michal Ignerski’nin üçlüğü skoru 60-60’a getirdi. Mustafa Abi’nin oyun kurucu olarak oynadığı bu bölümde top kayıpları yapan ekibimiz karşısında hızlı hücumlarla skor bulan Türk Telekom, periyot sonuna 1.43 kala skoru 67-63 lehine çevirmeyi başardı. Karışıklı sayılarla geçen kalan sürede top kayıplarına devam eden ekibimiz, bu çeyreği 72-71 geride tamamladı..

Son periyoda Cüneyt Erden ile başlayarak hücumda daha organize olan ekibimiz, 2 dakika geride kalırken Bekir Yarangüme’nin üç serbest atışı ile 77-74 öne geçmeyi başardı. Her iki takım da alan savunmasına bu periyodun başında da devam ederken, periyodun sonuna 5 dakika kala Cüneyt Erden’in üçlüğü skoru 82-79 lehimize getirmeyi başardı. Karşılıklı kaçan şutların ardından 3.19 kala Bekir Yarangüme’nin üçlüğü skoru 87-81’e getirdi. Cüneyt Erden’in serbest atış çizgisinden bulduğu iki isabet 2.13 kala skoru 89-81 yaptı. Son iki dakikaya girilirken tam saha pres yapan Türk Telekom karşısında top kaybı yapan ekibimiz, skor 89-84’e gelirken 1.43 kala mola aldı. Moladan sonra da top kaybı yapan ekibimiz karşısında Türk Telekom, farkı kapatmak için üst üste denediği dış atışlardan sonuç alamayınca periyot sonuna 1.18 kala taktik faullere başladı. Son dakika içinde gelen pres ile top kayıpları yapan ekibimiz, rakibin sayılarına engel olamayınca 40 saniye kala skor 91-90’a geldi. Kalan sürede taktik faulleri iyi değerlendiren ekibimiz, mücadeleyi 96-92 kazanarak Türk Telekom International Cup-3’ü birinci sırada tamamlamayı başardı ve bu kupayı müzesine götürdü..

Turnuvada oynadığı üç maçı da kazanan ekibimizin ardından, 2 galibiyeti olan VEF Riga turnuvayı ikinci sırada tamamlarken, 1 galibiyeti olan Cibona Zagreb üçüncü, turnuvayı galibiyetsiz kapatan Türk Telekom ise dördüncü olarak turnuvayı noktaladı..


SALON: Yaşar Doğu Spor Salonu

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (96): Fedor Likholitov 11 (5 ribaund, 1 asist), İsmail Çevik 2, Bekir Yarangüme 27 (7 ribaund, 3 asist), Mustafa Abi 3 (4 ribaund, 2 asist), Cüneyt Erden 17 (1 ribaund, 5 asist), Serhat Çetin 5 (1 ribaund, 3 asist), Michal Ignerski 9, Cevher Özer 14 (6 ribaund, 5 asist), A.J Ogilvy 8 (6 ribaund, 1 asist)

TÜRK TELEKOM (92): K’Zell Wesson 1 (3 ribaund), Heiko Schaffartzik 13 (2 ribaund, 3 asist), Ümit Türkoğlu 11 (3 ribaund), Orhan Haciyeva 21 (8 ribaund, 1 asist), Rasim Başak 4 (1 ribaund), Mehmet Yağmur 7 (1 ribaund, 2 asist), Yunus Çankaya 11 (2 ribaund, 1 asist), Marcus Gilstrap 4 (2 ribaund, 1 asist), Larry Owens 7, Diamon Simpson 10 (9 ribaund), Can Uğur Önüt 3 (2 ribaund), Adem Ören


www.BjkBasket.org
__________________
http://www.besiktasforum.net/forum/signaturepics/sigpic30189_2.gif
NeoRock Ofline   Alıntı ile Cevapla