Alıntı:
rind´isimli üyeden Alıntı
yani q7 tarzını beklememek nasıl ola ki? yahu bu adam kanat sa adam gecip ortalayacak azıcık kanadı kullanacaksın, yani başka kanat oyuncusu nasıl olur ki?yani tam kanat oyuncusu özelliğini beklemek yanlış olur ne demek anlayamadım..hem bu işe alınmadıysa neden alındı? sag bekte oynatacaksak o zaman bu adam yetersiz oldugunu kabul demekki, sabır bekleyelim olayına hiç gerek yok,
şunu anlayamıyorum yahu şu ülkede veya yakın bir civar ülkelerde illa yıuldız olmasına gerek yok, sag ayagını kullanabilen sıradan bir bek özelliği taşıyan yok mu? hep erhana hilberte mi kalmak zorunda kalıyoruz?30 milyonu robinhoya teklif edene dek bunun belkide onda birine daha müğtevazi bir ülkenin en iyi sag kanadını veya sag bekini alabiliriz.. saygılarımla.. |
Q7 tarzı adam geçip ortalamak değil bizim sistemimizde şu an kanat yok zaten açık diye tabir edilen adamlar var bunların görevi nedir sağ veya sol taraftan aldıkları toplarla içeri katedip yeri geldiğinde orta kesmek yeri geldiğinde şut çekmek adam çalımlayabilmek verkaçlara girebilmek ara paslar çıkarabilmek ve forvete yancı forvetler olarak destek olabilmek. Kanat adamının özelliği nedir kanat savunmasına yardım etmek ayağına gelen topu ceza sahasına kesebilmek sıfıra inebilmek gibi hilbert bu ikinci dediğim özellikleri daha çok içeriyor hem savunmaya yardım ediyor sürekli hem de ayağında çok top tutmazsa iyi işler yapabiliyor. Ama açık adamı olursa ayağında çok fazla top tutması gerekebiliyor Queresma gibi. E queresma gibi bir yaratıcılığı olmadığından bocalıyor tabi ki bocalayacak da. Sistemine uygun değil klasik 4 lü ortasaha kurgusuyla oyna bu adamın zamanında Almanya da neden bu kadar tutulduğunu anlayacaksın abicim. Şu an bizim için gereksiz evet ama kanat oyuncusu olarak 4 sene almanyada üst düzey görev yaptı bu adam hiç maç kaçırmadan. Bir bildikleri var ki oynatmışlar. Bizim gibi al ayağına topu adam çalımlamadan gelme dememişler. Hilbert farketmişsinizdir ki iyi şut çekebilen ve kafasını kaldırdığında ceza sahasına iyi kesmeler yapabilen bir oyuncu ama bilek yok adamda çalıma kesinlikle girmemesi lazım bizim münch de acaip adam çalımlayan bir kanat adamı değildi hatırlarsanız o da aynı alman dsiplininde bir kanat oyuncusuydu hilbert de ona yakın özelliklerde münch lü zamanda oynadığımız sistemde oynarsak aynı etkiyi gösterebilir ama bu sefer de başka adamların önü kapanır hilbert o açıdan gereksiz şu an çok kötü berbat bir oyuncu olduğu için değil.