Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-10-2010, 21:04   #1
ÖLÜMÜNEBJK
Dişi Kartal
 
ÖLÜMÜNEBJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Beşiktaşımız 1_0 mağlup

İlk yarısı 0-0 sona eren ve bir hayli sert mücadalelere sahne olan maçta Bordo Mavililer'e galibiyeti getiren gol, 51. dakikada genç oyuncu Mustafa Yumlu'dan geldi. Mustafa, Trabzonspor formasıyla resmi maçlarda attığı ilk golle takımına altın değerinde bir 3 puan getirmiş oldu. Maçın son anlarında oyuncular saha içinde birbirine girerken Trabzonspor'dan Teofilo önce ikinci sarı kartını,sonra da kırmızı kart görüp oyun dışında kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile Beşiktaş arasındaki karşılaşmaya taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nı tamamen dolduran bordo-mavili taraftarların yanı sıra siyah-beyazlı taraftarlar da statta kendilerine ayrılan yeri doldurarak takımlarını destekledi.

Trabzonspor'da ligin 2. haftasındaki Fenerbahçe maçında sakatlanan Polonyalı oyuncu Glowacki'nin sakatlığının geçmesine rağmen riske edilmeyecek olması nedeniyle savunmada ilk 6 hafta boyunca kadroya giremeyen genç oyuncu Mustafa Yumlu ilk kez ilk 11'de yer aldı. Teknik direktör Şenol Güneş, Umut Bulut, Jaja ve Alanzinho'yu ise yedek soyundurdu.

Beşiktaş'ta ise Rapid Wien maçında sakatlanan ve yaklaşık bir ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Quaresma'nın yanı sıra, tedavileri süren Fatih Tekke, Ekrem Dağ ve Erhan Güven kadroda yer almadı.

Daha önce, sol uyluğunda darbeye bağlı kanama olan Bobo'nun maça yetiştirilmeye çalışıldığının belirtilmesi ve Trabzon'a getirilmesine karşın bu futbolcu da kadroda yer almadı.
Siyah-beyazlı takımda Yusuf Şimşek ise bu sezon ilk kez kadroda yer aldı ve yedek soyundu.

EGEMEN GUTI'YE SERT GİRDİ, ORTAM GERİLDİ
Maçın 4. dakikasında Trabzonsporlu Egemen, Beşiktaş'ın İspanyol yıldızı Guti'ye sert bir faul yaptı. Bunun üzerine Beşiktaşlı futbolcular bir anda Egemen'in üzerine yürüdü ve saha içinde kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Araya giren hakem olası bir kavgayı büyümeden önledi.

İLK TEHLİKE TRABZONSPOR'DAN
Maçtaki ilk tehlikeli atak Trabzonspor'dan geldi. Colman'ın pasıyla topla buluşan Teofilo, kaleci Hakan'ı da geçip topu boş kaleye göndermek istedi ama Hakan Arıkan topu eliyle çelmeyi başardı.

HILBERT SAĞDAN ETKİLİ GELDİ
Beşiktaş da Trabzonspor'un ataklarına cevap vermekte gecikmedi. 21. dakikada Hilbert, sağ kanattan çalımlarla ceza alanına girdi ve bekletmeden ortasını yaptı. Yerden gelen topa Holosko gelişine vurdu ama şutunda top farklı şekilde auta gitti.

ÖNCE ONUR SONRA SERKAN
Beşiktaş 23. dakikada bir kez daha tehlike yarattı Trabzonspor kalesinde. Ceza sahası içinde topu önünde bulan Tabata bekletmeden şutunu çekti ama Onur topu iyi bir refleksle çeldi. Dönen top tam Nobre'nin önünde kalacaktı ama araya giren Serkan Balcı topu uzaklaştırmayı başardı.

İLK 20 DAKİKA TRABZONSPOR, SONRA BEŞİKTAŞ
Maçın ilk 20 dakikalık bölümünde ev sahibi Trabzonspor, Beşiktaş'a oranla daha iyi olan taraftı. Ancak sonraki bölümde Beşiktaş önce oyunda dengeyi kurdu, sonrasında da rakip kalede yarattığı tehlikelerle oyunun hakimi olarak gözüktü.

İlk yarının son anlarında Beşiktaş yine gole yaklaştı. Guti'nin ortasında arka direkte topu bekleyen Nobre kafa vuruşunu yaptı ama top direğe çarpıp auta gitti.

Kalan sürede başka gol olmadı ve ilk yarı 0-0 bitti..

YATTARA'NIN YERİNE CEYHUN
Şenol Güneş, orta saha hakimiyetinin Beşiktaş'a geçmiş olduğunu farketti ve ikinci yarıya bir oyuncu değişikliğiyle başladı. Gineli oyuncu Yattara saha kenarına gelirken yerine giren isim Ceyhun Gülselam oldu.

GOL SÜRPRİZ BİR İSİMDEN
Trabzonspor, maçın 51. dakikasında Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti. Selçuk İnan sağ kanattan ortasını yaptı. Ceza sahası içinde düzgün bir kafa vuruşu yapan genç Mustafa Yumlu, takımını 1-0 öne geçiren golü attı.

FIRTINA DEVAM ETTİ
Golü bulan Trabzonspor, arka arkaya bulduğu pozisyonlarla Beşiktaş'ı bir hayli terletti. Bunlardan birinde Engin Baytar 55. dakikada ceza alanına çalımlarla girip şutunu çekti ama Hakan Arıkan başarılı bir kurtarışla topu kornere çeldi.

HAKEM ÇOK TARTIŞILACAK
Bu kritik mücadeleyi yöneten hakem Kuddusi Müftüoğlu, maç boyunca verdiği kararlar ve çaldığı düdüklerle hem sahadaki oyuncuların hem de tribündeki taraftarların tepkisini çekti. Müftüoğlu, özellikle oyunun bir hayli gergin geçmesine müdahale etmekte gecikti.

GOLÜNÜ ATTI, ÇIKTI
Trabzonspor'u maçta 1-0 öne geçiren 23 yaşındaki Mustafa Yumlu, 72. dakikada Şenol Güneş tarafından oyundan alınırken yerine ise Barış girdi. Beşiktaş da Ernst'in yerine oyuna Bobo'yu alarak gol bulabilmek için risk aldı.

BERABERLİK GOLÜ GELİYORDU
Beşiktaş maçın uzatma dakikalarında Onur Kıvrak'ın hatasıyla gole yaklaştı ama Trabzonspor defansı Nobre'nin çektiği şutta topu çizgiden çıkardı ve pozisyondan gol gelmedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve 7. haftanın bu en kritik mücadelesinde gülen taraf 1-0'lık skorla Trabzonspor oldu.
__________________
iki tanık var biri dilim biri kalemim, olanı biteni sindirdim yeter bana kendi derdim!

Click the image to open in full size.
ÖLÜMÜNEBJK Ofline   Alıntı ile Cevapla