Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-10-2010, 13:29   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bu noktaya kadar tamamen şans eseri geldik

Sezona 5'te 5 Yaparak Başlayan Yozgat Gülderenspor Teknik Direktörü Ersin Özbükey: "Bu noktaya kadar tamamen şans eseri geldik..."

Click the image to open in full size.

Geçtiğimiz sezon Spor Toto Üçüncü Ligi'nden, İkinci lige çıkmaya hak kazanan, bu sezonun ilk beş maçında aldığı beş galibiyetle de tüm dikkatleri üzerine çeken Yozgat Gülderenspor'un Teknik Direktörü Ersin Özbükey, takımının başarısının tamamen şans olduğunu belirtti.

"Kimse başarının arkasında başka şeyler aramasın"

Bu sabah Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin düzenlediği "Günümüzde Futbol Yorumculuğu: Gerçekten Ne Yapıyoruz?" konulu seminere konuşmacı olarak katılan kurt hoca, katılımcıların ve basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, bugün gelinen noktada kimsenin kendine pay çıkarmaması gerektiğini ifade etti.

Mantalite olarak total futbol tabir edilen sistemi ve atamayana atarlar felsefesini benimsediklerini vurgulayan deneyimli teknik adam, "Öyle maç oluyor ki; rakip tek kale oynuyor, biz iki atakta iki gol atıp maçın kalanında yatıyoruz. Bizim sağ kanattaki eleman orta yapıyor, o orta gidip ona buna çarpıp içeri giriyor. Defanstan ileri top şişirelim diyoruz, kontra atak oluyor. Top da seviyor biraz. Bala göte kazandığımız maçların sayısı hiç de az değil." sözleriyle adeta futbol dersi verirken, sezon öncesi hazırlıklarının başarıda pay sahibi olup olmadığına yönelik soruları, takım olarak çok verimsiz bir kamp dönemi geçirdiklerinin altını çizerek cevapladı.

"Sırf şansla bu noktaya geldik"

"Kulüp olarak imkanlarımız çok kısıtlı olmasına rağmen, amatör ligden buralara kadar tamamen şans eseri bir şekilde gelmeyi başardık. Futbolun adaletinin olmadığının en sağlam kanıtıyız. Kimse bugün elde edilen başarının arkasında geniş bütçeler, muhteşem tesisler, vizyoner yaklaşımlar olduğunu düşünmesin." şeklinde sözlerini sürdüren Özbükey'in, böylesi sıradışı bir başarının nasıl geldiğine yönelik bir soruya verdiği cevap ise oldukça anlamlıydı: "Nasılını, nedenini bu işi çok bilenlere bırakıyorum. Bizde sistem bellidir: Maçtan iki gün önce bir antrenman olur, ona da canı isteyen katılır. Maç günü de bi yarım saat önceden buluşur, stada gider topumuzu oynarız."

"Takım içerisinde zerre arkadaşlık yok"

Kulüp içerisindeki dostluğun ve amatör havanın başarıyı getirdiği yönündeki spekülasyonlara da değinen genç teknik adam, "O konuyu da bir açıklığa kavuşturmak isterim, zira bizde öyle bir durum yok. Burada birlikte iş yapmaya çalışan bir grup insanız, türlü türlü adam var aramızda. Hangi biriyle arkadaş olacaksın, maç muhabbeti dışında oturup iki çift laf edebileceğin ne ortak yanın var? Şahsen kaç senedir bu takımın başındayım, halen adını bilmediğim 6-7 tane oyuncum var. Her maç banko ilk 11 çıkan adam bunlar. Durum buyken, kimsenin işi öyle arkadaşlığa, kolej havasına filan bağlamaya hakkı yok." diyerek, arkadaşlık söylentilerini net bir dille yalanlamayı da ihmal etmedi.

Zaytung.Com
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla