Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-10-2010, 21:46   #1
inspekta
 
inspekta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
hakemlerimizin yetersizligi

arkadaslar ligimizdeki hakem sorununa baska bir acidan bakmak gerekdigini düsünüyorum ve bu konuda sizin fikirlerinizi almak istiyorum...

genelde hakem hatalarindan yakindigimizda verilmeyen penaltilari veya kirmizi kartlari konusup hakemlerin kasti davrandigini tartisiyoruz. bence bu mevzu o kadar basit degil. asil sorunumuz hakemlerimizin kalitelerinden kaynaklaniyor. bunun en güzel göstergesi de uluslararasi arena´da kac senedir dogru düzgün bir hakemimizin bulunmamasi. ben bunu hakemlerin egitimine bagliyorum. baska bir aciklamasi olamaz.

örnegin son trabzon maci: herkes gol sirasinda ernst´e foul yapilip yapilmadigini ve bizim lehimize penalti verilmedigini tartisiyor. hakemin sertlige göz yumdugu konusuna deginen bir kac kisi de var ama onlar da isin detayina girmiyor...bu macta trabzon´un taktigi belliydi...haddinden fazla sert oyniyarak bizim teknik oyunculari bezdirmek´di ( ki bence bunu cok iyi basardilar) trabzonspor takim olarak aslinda böyle kimlikte oyniyan bir ekip degil. yani daha cok futbol´un güzelliklerini sahaya yansitmaya calisan bir ekip. ama bize karsi bu sekilde dayanamiyacaklarini bildikleri icin senol günes in talimatiyla ölümüne oynadilar. ve maci yöneten hakemde bu tür sezgiyi alabilecek kabiliyet olsaydi bunu ilk dakika´dan anlayip maci ona göre yönetirdi. ve bunun önlemini almak da pek zor degil aslinda. ilk 15 dakika´da 3 sari kart gösterirsin oyun yine normale döner. ama ist bunu yapabilmek icin oyunun gidisini ve trabzon´un maksatini anlamak gerek. bunu yapamayan sezemeyen bir hakemin süperlig de mac yönetmemesi gerek.

maclar bir veya iki kritik hakem hatasiyla kaybedilmiyor. hatali sekilde verilen bir golü belki telafi edebilirsin. ama bir takimin kötü niyetini sezemeyen bir hakem cikarsi karsina o maci kazanma sansin sifir!!!

bilmiyorum ne düsünüyorsunuz....yorumlarinizi bekliyorum.....
__________________
inspekta Ofline   Alıntı ile Cevapla