Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-10-2010, 17:21   #1
alleenje
Muhalif Kartal

alleenje - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Turk Hoclar,Milli Takim ve Mesut..

Milli Takim Almanyaya yenildi ya...yastayiz.Iyi de tek suclu sahaya yanlis 11 cikaran Hiddink ve yardimcilarimiydi?Bunun evveliyati yokmuydu?Simdi yazacaklarim Hiddinki savunmak icin degil, baska gercekleri ortaya cikartmak icin.

Milli Takim G.S. agirlikli bir iskelet cikardigi 1996-2004 yillari arasinda basariliydi.Tarihinin en buyuk basarilarina imza atti.Artik tesadufenmi,bilincli olarakmi orasini bilmem uretilmis GS agirlikli bir jenarasyon vardi.Yildiray,Alpay,Rustu,I.Mansiz,Sergen gibi bir kac takviyeyle bu takim buyuk basarilar kazandi.Hakinin vermek gerek Fatih Terim ve Senol Gunes bu kadroyu iyi kullandi.
Sonra cokus basladi.Ben 2008 deki Avrupa 3.lugunu baz almiyorum.Bir turnuvada bir takimin bu kadar sansli olmasi ve her zarinin 6-6 gelmesi 100 yilda bir olur.
Peki 2000 lerin basinda neden cokus sureci basladi? Bana gore cokus sureci degildi baslayan.Normale donmemizdi.Peki bu normal ne?Normal su;
Biz 80 milyonun icerisindeki yetenekli adamlari gerektigi gibi ortaya cikartamiyoruz.Almanya 5 milyon Turk icerisinden Hamit,Halil,Nuri,Mesut,Yildiray,Mehmet Scholl gibi degerler uretirken biz 80 milyon icerisinden cikardigimiz yeteneklere gerekli futbol bilgisini,futbolun alfabesini(kademe-yer tutma-aktif dinlenme v.s.) ogretemiyoruz.
Mesut gibi yetenekler bizde yokmu? Sergen Mesuttan dahami az yetenekliydi.Ya da yakin nesilden Yusuf,Ceyhun.Simdilerden Ozer..Onlar niye Real Madrid yada diger Dunya buyuklerine gidemedi? Yanlis tek yerde.
Turk Hocalarin yetesizligi yuzunden.Teknige taktige girmeden once suna deginecem.Bir karakter sorunlari var.Son ornek Bulent Uygun.Bir yerli hoca bir takimdan kovuluyor diger yerli hocalar avuclarini ovusturuyor.Butun hocalarimizin birbirinin yerinde gozu var.Hal boyleyken istikrar saglanamiyor.Burda kulupler kadar hocalarimizda kabahatli.Bir kulup bir hocayi haksiz bir sekilde kovuyorsa Hocalarimiz o kulube gitmesin.Mesela Hikmet Karamani Ankaragucu binbir oyunla yolladi Umit Ozat hemen atladi.Ankaragucu yonetimi degisene kadar Turk Hocalar Ankaragucunu boykot etse,boyle bir karakter ornegi sergilese bazi seylerde istikrar yakalanir.
Birde hocalarimizin inleyen nameleri yokmu; agzimi birakip baska tarafimla guluyorum.Senelerdir 25 yil once ilk devreyi Sariyere 3. bitirmesiyle ovunen Yilmaz Hoca mesela.Efendim takimlari hep sezon ortasinda devraliyormusta bilmemneymis.Prensip sahibi ol sezon ortasinda takim alma ozaman.Al iste sene basina Kasimpasayla basladin.Sonuc; sonunculuk.Buyuk takim istiyordun TS ye gittin ne yaptin?
Tabii medyada isin diger tarafi...O hocalar bir takim calistirdiginda haber atlamamak icin hocalarimiza toz kondurmuyorlar.Adam gibi yorumcu yetistiremediklerinden hocalardan yorumcu yaratiyorlar.Hal boyleyken hocalara toz kondurmamalari normal.
Teknik taktik,oyuncu yetistirme gibi seyler ise ust yapinin en ustundeki milli takimimizin halinden ortada.E yerlilerin calistirdigi Anadolu kulup takimlarimizda son 5 sene icerisinde rezil top oynayan 3 buyukleri 1 kere gecebildi.Sonra bana 3 buyuklerden birini verin ben neler yaparim masali.
Alt yapi hocalarimizin ise durumu ust yapidakilerden farkli degil.Tek bir konu sanirim herseyi ortaya koyar.Stoper ve onlibero gibi sadece futbolun alfabesiyle oynayacak mevkiilerin adamlarini uretemememiz alt yapi hocalarinin icinde bulundugu aczi aciklayacaktir.
Su an Azerbeycan macini izliyorum.Karsi karsiya bir pozisyon verdikki birkac paragraf ustte bahsettigim yer tutma hatasindan.
Bu durumda Hiddink gitse Morinho gelse birsey degismez.

Alleenje