Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-10-2010, 15:17   #1
vrossi_kartalizma
 
vrossi_kartalizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Quaresma: Beşiktaş en doğru kararım

Beşiktaş'ın Portekizli oyuncusu Ricardo Quaresma, Portekiz basınına ilginç açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'ı 'hayatımın en doğru kararı' olarak niteleyen yıldız futbolcu, "Inter'den sonra futbol oynama coşkumu tekrar kazandım" dedi.

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, ülkesinde çok özel açıklamalar yaptı.
Rapid Wien maçında adalesinden sakatlanması sonrası tedavisini Portekiz'de sürdüren Quaresma, MaisFutebol TVI isimli kanala konuştu. Yıldız oyuncu, İstanbul'da kendisini evinde gibi hissettiğini belirtirken, "Hayatım boyunca yaptığım en iyi seçim Beşiktaş'tı" dedi.

Inter deneyiminden, Atletico Madrid'i neden tercih etmediğine ve İstanbul'daki yaşantısına kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulunan Quaresma'nın röportajının tam metni şöyle;
* İstanbul'da bu şekilde karşılanmayı bekliyor muydun?
RQ: Dürüst olmak gerekirse bana "Seni İstanbul'da binlerce kişi karşılayacak" denildiğinde şaka yapılıyor sandım. Ama uçaktan indiğimde çevremde onlarca insan gördüm. İnanamadım. O an hissettiklerim gerçekten anlatılmazdı. Söyleyebileceğim tek şey bana inanan, bu kadar değerli olduğumu düşünen insanların olması beni çok mutlu etmişti..
* Taraftarlardaki bu çılgınlık sen 2007 yılında Porto formasıyla İnönü Stadı'na çıktığında başladı. Rakip takım taraftarları tarafından alkışlanmak nasıl bir duyguydu?
RQ: Deplasmandaki taraftarlar tarafından alkışlanmak çok değişikti. Ama bir futbolcu olarak çok mutlu edici bir duyguydu. Bu demek oluyor ki oynadığım futbol ve mücadelemle onları etkileyebilmişim. Aramızdaki bağ aslında orada başladı. Bugün Beşiktaş forması giyiyorsam, o günün büyük bir etkisi var.
* Beşiktaş forması giymek Portekiz dışında yaşadığın en iyi tecrüben mi?
RQ: Sanıyorum öyle. Yaşadığım bütün ülkeler, oynadığım tüm takımlar arasında şimdiye kadar kendimi en mutlu hissettiğim ve evde hissetiğim yer şüphesiz burası. Herşey, şimdiye kadar hep hayalini kurduğum şekilde.
* Bu seferki fark nedir?
RQ: Öncelikle Inter'de kaybettiğim futbol oynama coşkumu tekrar kazandım. Keyif, güven, mutluluk... Hepsi. Artık Beşiktaş'ın daha iyi yerlere gelmesi için mücadele etmek istiyorum.
* Sezon başında Atletico Madrid'de oynayacağın konuşuluyordu. Ters giden neydi? Neden olmadı?
RQ: Hayır, ters giden hiçbir şey olmadı. Çünkü ben Türkiye'ye gitmeyi seçtim. Çünkü ben mutlu olacağım yerin orası olduğunu hissediyordum. Menajerim bana seçenekleri sundu. Karar vermemi istedi. Ve ben kendim için seçtim. Dürüst olmak gerekirse, verdiğim karar (Beşiktaş'a gelmek) hayatım boyunca verdiğim en doğru karardı.
* Portekiz'e geri dönecek misin? Şu an bunu düşünüyor musun?
RQ: Neden şu an? Şu an değil. Belki gelecekte, kim bilir?...
* Peki Portekiz'de hangi takım?
RQ: Şimdi konuşmaya gerek yok. Çünkü şu an kesinlikle bunu düşünmüyrum. Gelecekte konuşuruz.
* Görünen o ki, çabuk adapte olmuşsun. Nasıl bir ülke orası?
RQ: Türkiye'de çok mutluyum! Bana gerçekten çok güzel davranıyorlar ve bana her zaman güven aşılıyorlar. İnsanların bana olan sevgisini ve saygısını her zaman hissediyorum. Açıkçası, bu ülkeden çok keyif alıyorum ve gerçekten çok mutluyum.
* Türkçe hangi kelimeleri biliyorsun?
RQ: Türkçe zor bir dil. Ama "Merhaba" Merhaba demek. Ne zaman kulübe girsem herkese söylüyorum bunu. Ayrıca "Afiyet olsun" yemeğin keyfini çıkar demek. Ben her zaman acıkıyorum, o yüzden bunu çok duyuyorum!

Kaynak: ntvspor.net
__________________
http://www.besiktasforum.net/forum/signaturepics/sigpic344_10.gif
vrossi_kartalizma Ofline   Alıntı ile Cevapla