Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-10-2010, 21:26   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş'tan süper başlangıç: 82-94

Beko Basketbol Ligi'nde ilk haftanın son karşılaşmasında Beşiktaş Cola Turka, deplasmanda Türk Telekom'u 94-82 yendi.

Click the image to open in full size.
Karşılaşmaya Türk Telekom Becirovic’in basketiyle başlarken, Beşiktaş Cola Turka rakibine Ignerski’nin üç sayılık basketiyle karşılık verdi. Rakibinin top kayıplarını iyi değerlendiren Türk Telekom, pota altındaki etkili oyunuyla ilk 3 dakikayı 8-3 önde geçti. Yaptığı sert savunmayla Beşiktaş Cola Turka’yı yanlış şut seçimlerine zorlayan evsahibi takım, Rasim-Stiemsma ikilisiyle üst üste sayılar buldu ve 5. dakikada farkı 8 sayıya (15-7) çıkardı. Bu dakikadan sonra toparlanan ve hücumda çok etkili bir görüntü sergileyen siyah-beyazlılar, yakaladığı 13-2’lik seriyle 8. dakika içinde 20-17 öne geçti. Rasim ile hücumdaki sessizliğine son veren Türk Telekom karşısında üstünlüğünü sürdüren Beşiktaş Cola Turka, ilk çeyreği 26-21 üstün bitirdi.

2. çeyreğe alan savunması yaparak başlayan rakibi karşısında Ignerski ve Bekir ile basketler bulan Beşiktaş Cola Turka, 15. dakika içinde farkı 9 sayıya kadar (34-25) çıkardı. Rasim’in 3 sayılık basketiyle oyundan kopmayan Türk Telekom, Yunus ve Wesson’ın da sayılarıyla 8-0’lık seri yakaladı ve 16.

dakikada farkı 1 sayıya kadar indirdi: (34-33). Chatman ile uzun bir aradan sonra sayıyla tanışan siyah-beyazlılar, bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü tamamen eline geçirdi. Ignerski-Likholitov ikilisinin basketleriyle 13-1’lik seri bulan Beşiktaş Cola Turka, devreyi 47-34 önde tamamladı.

3. periyoda her iki takım da hücumda etkisiz başladı. Türk Telekom, hücumda yakaladığı fırsatları iyi değerlendiremezken, Beşiktaş Cola Turka Likholitov’un pota altından bulduğu sayılarla 24. dakikaya 51-41 önde girdi. Rakibinin farkı azaltma çabalarına Chatman’ın skorer oyunuyla izin vermeyen konuk takım, 27. dakikayı da 58-47’lik skorla önde geçti. Savunma sertliğini arttıran Türk Telekom karşısında Cevher-Chatman ikilisiyle sonuca giden Beşik Cola Turka, çeyreğin son 2 dakikasında farkı tekrar çift haneli sayılara taşıdı: (63-51). Rasim’in dış atışlardan bulduğu sayılarla farkı kapatmaya çalışan Türk Telekom bu isteğinde başarılı olamazken, Chatman ile skor üretmeye devam eden Beşiktaş Cola Turka, bu çeyreği de 66-56 üstün geçti.

Son periyoda Cevher’in dış atışlardan, Likholitov’un ise pota altından bulduğu basketlerle etkili başlayan Beşiktaş Cola Turka, yakaladığı 8-0’lık seriyle 33. dakika içinde farkı 18 sayıya kadar (74-56) çıkardı. Rasim’in 3 sayılık basketleriyle farkı kapatmaya çalışan Türk Telekom’a Cevher ile yanıt veren siyah-beyazlılar, karşılaşmanın son 4 dakikasına 82-69 önde girdi. Üç sayılık atışlarla farkı kapatmaya çalışan rakibi karşısında oyunun temposunu istediği gibi ayarlayan ve serbest atış çizgisinde yüksek bir yüzde tutturan Beşiktaş Cola Turka, son iki dakikasına 92-75 önde girdiği karşılaşmadan 94-82 galip ayrıldı.


Beşiktaş'tan süper başlangıç: 82-94 - www.fanatik.com.tr
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla