Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-10-2010, 06:13   #2
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Rooney olayının perde arkası!

Manchester United'tan ayrılacağını söyleyen ve daha sonra ani bir karar değişikliği ile Manchester United ile tekrar sözleşme imzalayan Wayne Rooney, neden Manchester ekibinde tekrar kalmak istediğini açıkladı.


Click the image to open in full size.

Ada basınını uzun süredir meşgul eden Manchester United - Rooney olayında yaşanan son gelişmede İngiliz futbolcu kulübü ile olan sözleşmesini 5 yıl daha uzattı.

Geçtiğimiz salı günü Rooney'nin yeni sözleşme imzalamayı reddettiği ve kulüpten ayrılmak istediği teknik direktör Sir Alex Ferguson tarafından doğrulanmıştı.

İngiliz milli oyuncunun Manchester United ile olan sözleşmesi gelecek sezonnun sonunda bitecekti. Bunun üzerine yıldız oyuncunun çarşamba günü takımdan ayrılacağını tekrar yenilemesi üzerine oyuncunun takımdan ayrılması kaçınılmaz olarak gözüküyordu. Bu gelişmelerin üzerine Sir Alex Ferguson'un yıldız oyuncuya teklif edilen yeni sözleşmenin hala geçerli olduğunu söylemesine rağmen, Rooney ocak ayındaki transfer döneminde bir başka kulübe gitmek için yola koyulacaktı.

Bu gelişmeler yaşanırken, basın organlarında Real Madrid, Barcelona, Chelsea ve hatta Manchester United'ın ezeli rakibi Manchester City'nin bile yıldız oyuncuyu yüksek paralar karşılığında transfer etmek için sıraya girdikleri yazıldı.

Bunun yanı sıra Manchester United yönetimi, Ferguson ve Rooney'nin menajerleri arasındaki görüşmeler geçtiğimiz birkaç gün içerisinde devam etti ve uzun konuşmalar sonucunda anlaşmaya varıldı.

Wayne Rooney, ayrılması an meselesi iken bunun yerine Manchester kulübü ile anlaşmaya vararak kendisini 2015 yılına Manchester United'lı yapan sözleşmeye imza attı.

Bu karar, 24 yaşındaki oyuncuyu hiçbir zaman kaybetmek istemediğini söyleyen Ferguson tarafından memnuniyetle karşılandı ve tecrübeli hoca Manchester United'un resmi internet sitesinden şu açıklamarda bulundu:

"Zor bir hafta geçiriyoruz ama bu kapsamlı yoğunluk Machester'da beklediğimiz bir şey. Rooney'e kapımızını kendisine her zaman açık olduğunu söyledim ve kalmaya karar verdiği için çok memnunum."

"Bazen, bir kulüpte olduğunuz zaman, kulübün ne kadar büyük olduğunun farkına varmak zor olabilir. Son günlerde yaşanan bazı olaylar sayesinde bunu anlarsınız. Şuan Rooney'nin Manchester'nin ne kadar harika bir kulüp olduğunu anladığını düşünüyorum."

"Rooney'nin genç oyunculara rehberlik etme görevini ve kendisini Manchester United'ın mükemmel oyuncularından birisi yapmasını kabul ettiği için çok memnun oldum. Bizi temsil eden inancı ve karakteri gösterdi."

"Eminimki şuan kulüpteki herkes Rooney'nin arkasında olacaklar ve ona gerçek performansını göstermesi için gerekli olan desteği vereceklerdir."

ROONEY: "ÇOK MUTLUYUM"

Manchester United ile olan sözleşmesini uzatan Wayne Rooney ise kendisini Manchester kulübüne adadığını söylerken, Manchester United'ta daha uzun yıllar başarı yaşayabileceği konusunda kendisine güvendiğini söyledi.

Pazar günü 25. yaş günü kutlamasında açıklamalarda bulunan yıldız futbolcu, "Manchester United ile bir sözleşme daha imzaladığım için mutluyum" ifadelerini kullandı.

25 yaşındaki oyuncu açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Son birkaç gündür, hocam ile ve kulübün sahibi ile konuştum ve beni buraya ait olduğuma inandırdılar. Çarşamba günü teknik direktörümüzün bir deha olduğunu ve onun inancının ve desteğinin kalmamdaki etken olduğunu söylemiştim. Kendilerini tamamen Manchester United'ın tarihi gurur dolu tarihi başarılarının devam etmesine adamış olan yönetime, başkanlara ve teknik heyete olan kesin inancımla yeni bir sözleşme imzalıyorum."

"Eminki taraftarlar geçen hafta gördüklerinden ve okuduklarından dolayı üzüntü duydular ama benim endişem geleceğim hakkında idi. Taraftarlar ben geldiğimden beri harikuladeler ve onları tekrar kazanmak benim performansıma bağlı."

Rooney olayının perde arkası! - İngiltere Ligi haberi
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla