Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-10-2010, 11:09   #56
dartheagle
 
dartheagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
pascal-nouma´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen hic bursaspor savunmasini kendi kalesine dogru rakip forveti kovalarken gordun mu? Ali tandoganla zapoyu hic caresizce iki ye tek yakalanmis gordunmu? Goremessin. Bu adamlar bizde oynadi diye bu ornegi veriyorum. Bwsiktasin kalecisine ve defansinda oynayan adama allah sabir versin.
Göremezsin tabi Bursaspor ileri ucundaki adamlar özellikle iki açıkta oynayan adamları gereksiz top kaybı yapmıyor bizim o sana saydığım oyuncularımız kadar. Eğer senin hücum oyuncuların ayağında top tutmayı beceremezse savunman da hazırlıksız yakalanır ki savunma oyuncuların da zaten bu sisteme uygun adamlar değil o da ayrı mesele. Queresma nın Guti nin Bobo nun ve oynayan diğer hücum oyuncusu Tabata Holosko Nihat kim olursa artık onların çok geniş alanda oynamasını beklemeyezsin. Eğer senin de hücum oyuncuların volkan şen gibi ozan ipek gibi ileri geri hem savunmaya yardım eden hem hücumda hiç yorulmadan oynayabilen adamlar olsaydı sen de savunmayı geriye kurar Bursaspor gibi oyunu geniş alana yayabilirdin. Ama senin oyuncuların özellikle en etkili olabilecek Queresma Guti ve Bobo gibi oyuncuların oyunu kısa alanda verimli oynayan ve kısa alanda da savunma yapabilen oyuncular. Queresma nın o hırsla topa girmelerini Guti nin top kesmesini Bobo nun rakibe baskı yapmasını Bursaspor sisteminde bekleyemezsin. Schuster gibi savunmayı ileri kurarak oyunu daralatmak zorundasın bundan başka çaren yok ya o zaman Queresma ya falan da sallamya başlar bu taraftar o oyuncudan da pozitif bir sonuç alamazsın. O yüzden diyoruz yapılacak takviyeleri bekleyin diye. Elindeki oyuncularla bu sistemi oynamak kolay değil ama alınabilecek oyuncularla bu sistem çok top kaybı yapılmazsa avrupada Türkiye de rakip tanımaz. Erkenden baskı kurup gol attığın her maçı rahatlıkla kazanırsın ki izlersen zaten Real Madrid Barcelona gibi takımları erken gol bulduğunda farka gittiğini görürsün aksine gol bulamazlarsa bu takımlar bile son dakikalarda zorlanmaya başlıyorlar. Elimizdeki oyuncu kalitesi ne Bursasporun oyun yapısına uygundur ne de bizim asıl uygulamaya çalıştığımız oyun yapısına herhangi bir oyun yapısına uygun değil aslında çünkü takımda bazı bölgelerde 1 tane bile verimli oyuncun yok. Transfer yapılmadan BJK belli başlı oyuncuların ayağına bakmaktan kurtulamaz. Eğer Queresma Guti yoksa bu takım hiç bir sistemi kolay kolay oynayamaz. Hiç de kaliteli oyuncularımız yok bunu kabullenin artık. Hala geçen seneki oyunculardan patlama bekliyoruz.

Beşiktaş ın oynaması gereken sistem savunmayı ilerde kurarak savunmada 4-3-2-1 hücumda 4-1-3-2 ye dönen sistemdir. Bu sistemde açıkta oynayan tabata bile 7 asist yaparak yıldızlaşabilmiştir. Bu anlayışın gerçekleşmesi için de elimizde ayağında top tutup takımı hücumda çoğalmasını sağlayabilen kontralara maruz bırakmadan top çevirmemizi sağlayabilen tek adam da Queresma dır. Queresmasız yakın zamanda güzel futbol da başarı da beklemeyin. Devre arasından sonra transfer yapılırsa ilerisi için yorum yaparız.
dartheagle Ofline   Alıntı ile Cevapla