Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-11-2010, 19:22   #8
Karetta2002

Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
mustafahaluk´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel yazı olmuş Karetta ağbey bizi birbirimize düşüren benim eleştirdiğim"çizgi defans"anlayışına dair bir yazı bulunca hemen yapıştırıvermiş forum'a oysaki bunun aksinide yazan onlarca yazı konabilir bu foruma ama gerek yok uğraşmaya değmez,Karetta ağbey hepsini "çok bilmiş"buluyor.Yanlış anlamayın sadece Beşiktaş maçını seyredip veya gidip onun haricinde ne köşe yazısı okuyup nede saçma sapan futbol programları seyredip sinirimi bozmuyorum,burada şunu anlamak gerekiyor yazı baştan sona doğru ve güzel tespitlerle süslenmiş eyvallah ama bu yazının tam tersi bir mantıkla yazılmış başka yazılarıda ön yargılı bir şekilde tukakaka yapmak bana biraz saçma geliyor ve bunun aksi yazılmış her yazıda teknikdirektör gönderilsin anlamı taşımaz bence.
Üstadım ;ben de zaten en doğrusu bu dur,bundan başka düşünceler de yanlıştır diye koymadım o yazıyı..futbolda her sistem belli bir mantığı içerir düşüncesinden hareketle ,hiç bir sisteme "salakça " ya da aptalca dememek gerekir diye düşünüyorum..tabiiki karşıt düşünceler olacaktır ..Kabul etmek lazım ki Teknik Direktörün üretim materyali insandır ve materyalin insan olduğu her icraat yanılgılar içerebilmektedir.. Çizgi defans konusuna gelince..Beşiktaş ;takımın yaratıcı ayaklarını fazla yormamak adına oyunu 30-40 metrede oynamanın planlarını yapıyor ki genelde Avrupa da geçerli bir sistem bu..eğer takımın boyunu açarsanız (ki son maçlarda zorluklar yaşamasının sebebi de bu bence ) savunma yönü zayıf oyuncuların bölgesinden kontralar yersiniz.. eldeki stopperler de bu sistemi oynamaya müsait olmayınca ve sezonu erken açmanın getirdiği yorgunluk ve form düşüklüğü eklenince kötü sonuçlar geldi..Kötü sonuçların bir başka önemli sebebi de kişisel hatalar diye düşünüyorum ki kaleci ısrarı konusunda Schuster'in hatalı olduğunu ama stopper seçimi konusunda hatası olmadığını düşünüyorum..elde ,Sivok un dışında alan markajı yapabilen stopper yok ki o da aslı orta saha oyuncusu..elde ters kademeyi bilen bek sadece Üzülmez..Ben ara transferde alan markajını bilen bir stopper ,ters kademeyi bilen bir bek ile takımın çehresinin değişeceğini düşünüyorum..

Konu Karetta2002 tarafından (01-11-2010 Saat 19:28 ) değiştirilmiştir..
Karetta2002 Ofline   Alıntı ile Cevapla