Konu: Merkez Atiba
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-02-2014, 16:55   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Merkez Atiba

Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi Emre Göllü derbi öncesi Beşiktaş'ı KartalBakışı'na yorumladı..

Bu akşam, şampiyonluk yarışını bizim için yeniden başlatacak bir maça çıkıyoruz. Son üç maçta art arda aldığımız galibiyetler, özellikle de Bırsaspor'u on kişi kalmamıza rağmen mağlup etmemiz, takımımızın mücadele gücü ve direncinin seviysei bakımından olumlu göstergeler oldu. Rakibimiz Galatasaray teknik direktör ve oyun sistemi değişikliği sonrasında bir geçişi bence hâlen yaşıyor. Bu noktada, bize düşen bunu lehimize avantaja dönüştürebilmek.

Öncelikle ilk onbeş dakikada üzerimize yüklendiklerinde panik yapmadan ayağa oynamalı ve topu özellikle kanat oyuncularımız Gökhan ve Olcay'a aktarmalıyız. Kanatlardan geliştireceğimiz ataklar, rakibimizi zorlayacak, bunu Fenerbahçe karşısında görmüştük. Galatasaray, yeni oyun sistemi içinde iki kanat bekini ileriye sürekli çıkartıyor, bunun bizim için avantaj oluşturacağını düşünüyorum yeter ki biz orta sahada topu tutup kanat adamlarımıza seri paslarla aktarabilelim.

Defansta sağ kanadımızın zayıf olduğunu bildiklerinden bence Sneijder ve Burak ile oraya yüklenecekler, buna karşı sadece ilk defa yan yana oynayacak olan Serdar ve Dany'ye değil, rakip atağı ilk karşılama ve kanat savunmasını destekleme bakımından Atiba'ya da önemli görev düşüyor.

Stoperlerimizin adam paylaşımında hata yapmaması çok önemli, Drogba, Pedro Franco'yu sürekli zorlayarak oyundan düşürmek isteyecek. Burada Dany, tecrübesini ortaya koymalı, Pedro'nun kademesini kollamalı ve geriden pas yaparak çıkışlarda dikkatli olmalı. Rakibin baskısına karşı panik yapıp topu Almeida'ya şişirme hatasına düşmemeliyiz. Almeida'yı iki stoperin arasına Ceyhun'u da sokarak üçlü sıkıştırmayla etkisiz kılmak isteyecekler, buna karşın Almeida'ya son maçlarda yaptığı gibi sağ kanada açılarak stoperi çekmeli ve ters ayağıyla ara paslar atmalı.

Bu pasları değerlendirecek Oğuzhan, Gökhan ve Olcay gibi seri oyuncularımız var. Söz bu üçlüye gelmişken, onların performansı bizim için belirleyici olacak, çünkü onlar sahada diri olup etkili oynadıklarında topu rakip sahada tutabiliyor ve pozisyon üretebiliyoruz. Özellikle, diri bir Oğuzhan'ın tartışılmaz katkısının olacağını düşünüyorum. Özetle, baskıya karşı panik yapmayacağız, seri paslarla oyunu kanatlara taşıyacağız ve rakibin savunma yerleşimini çapraz koşularla bozacağız. Bunu başarabilirsek, hem ara paslarla gol pozisyonları bulur hem de rakibin geriden hızlı çıkışlarını önleriz.

Rakipte dikkat edilecek oyuncular bence Melo ve Sneijder. Bizde ise Dany, Atiba ve forvet arkasındaki üçlünün performansları belirleyici olacak. Rakibin şok baskısında gol yemezsek bu maçta yenilmeyiz diye düşünüyorum, ilk golü atarsak da kazanırız. Velev ki gol yedik, sahadaki düzeni bozmadan mücadeleye gitmeli, hemen açılmamalıyız.

Rakibe düzenimizi kabul ettirirsek bu maçtan puan alırız. Elbette ki gönlümüzden geçen galibiyet ama unutmayalım, yenemiyorsak yenilmemek de önemlidir. Kara Kartallarımıza başarılar diliyorum, heyecanımız şimdiden tavan yapmış durumda.
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla