Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-03-2014, 00:32   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Güntekin Onay : Çalıştılar ve Kazandılar

BEŞİKTAŞ'A bravo. Rakiplerinin sahip olduğu avantajların çok uzağında, eşit olmayan koşullar ile zirve mücadelesi veriyor. Her türlü olumsuzluğa rağmen G.Saray ile arasında sadece 2 puan var.

EV sahibi olmak gibi bir avantajı yok. Çünkü evi yok. Futbolcusu faul yapınca, itiraz edince veya gole sevinirken tribüne koşunca çıkması gereken sarı kartlar hemen çıkıyor. Mesela Melo gibi agresif bir oyuncunun 24 haftada sadece 3 sarı kart gördüğü ligde Oğuzhan 7 sarı kart görmüş!
RAKİPLERİ 5 ve 6 kez penaltı noktasına giderken, Beşiktaş 1 penaltı kullanmış...

DAHA fazla kurcalamaya gerek yok. Rakamlara isteyen açıp bakar. Maça dönelim.

ŞİDDETLİ rüzgar, yağmur, kötü zemin ve -bir türlü bitmeyen- tribün inşaatı futbol için her türlü olumsuzluğa zemin hazırlamıştı. Ancak 2 takım da futbol oynama iştahı ile soğuk geceyi ısıttı. Beşiktaş, Almeida ve Atiba’dan yoksun olsa da ilk 45 dakika iyi futbol oynadı. Ama bulduğu 2 pozisyondan 1'ini golle sonuçlandıramadı. 2. yarıda Eskişehir tarzı olan pas oyununu daha fazla sahaya yansıtabilse de kaleyi hiç tehdit edemedi.

HÜCUMDA ÜRETKENLİK OLSA!

BEŞİKTAŞ, 2. yarıda da yüksek kaliteden yoksun olmasına rağmen üstün mücadele gücü ve disiplinli oyun ile rakibini hataya zorlayarak gol aradı. Nitekim gol sahanın en iyisi Ersan'dan geldi. 90 dakika kusursuz oynayan Ersan'ın golü bir nevi 'ödül' gibiydi.

BEŞİKTAŞ takım savunmasında şu an ligin en iyisi. Son 3 maçtır rakiplerine 1 net pozisyon vermedi. 2. yarıların tamamını 10 kişi oynadığı Bursa ve Kasımpaşa maçlarında da gol yemedi. Bu önemli fakat kapanan savunmaları açmakta zorlanıyor. Dün Almeida'nın yokluğunu çok hissettiler. Biliç hücumdaki üretkenlik sorunu çözerse Beşiktaş, pozisyon vermeyen bu özelliği ile her maçı kazanabilir.
VELİ, Ersan, Franco ve Motta yüksek enerji ile iyi oynadılar. Oğuzhan ve sonradan giren Mustafa kaliteli işler yaparken Gökhan çok çalıştı. Yine de genç oyuncu daha iyiyi yapabilecek potansiyele sahip. Jones fizik olarak bayağı toparlamış göründü.

BEŞİKTAŞ haftaya Rize deplasmanında kazanırsa sonuna kadar zirve yarışında yer alır. Siyah-beyazlılar bu elektriği verdi.

Güntekin Onay / Vatan
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla