Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-03-2014, 08:58   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Savunma Göz Dolduruyor

Beşiktaş savunması, geçen sezonun aksine bu sezon çok farklı bir görüntü ortaya koyuyor.

Spor Toto Süper Lig’de Eskişehirspor’u 1-0 mağlup eden Beşiktaş, bu sezon savunmasıyla göz dolduruyor. Teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde zirve mücadelesi veren siyah-beyazlı ekip, son dönemlerin en az gol yediği sezonu yaşıyor.

24. haftası geride kalan Süper Lig’de kalesinde 22 gol gören “Kara Kartallar”, geçen sezonki kötü performansının aksine 2013-2014′ün en iyi savunmacı ekiplerinden biri oldu. Beşiktaş, geçen sezonun 24. haftası sonunda kalesinde 35 gol görmüştü.

GEÇEN SEZONU UNUTTURDU

Beşiktaş, 2012-2013 sezonunda savunmadaki kötü görüntüsünü bu sezon unutturdu.

Geçen sezon toplamda yediği 49 golle, kalesinde gördüğü gol bakımından lig tarihinin en kötü dönemini yaşayan siyah-beyazlı ekip, bu sezon istikrarlı görüntüsüyle farklı bir performans ortaya koydu.

EN AZ GOL YİYEN İKİNCİ TAKIM

“Kara Kartallar”, bu sezon Galatasaray’ın ardından en iyi savunma yapan ikinci takım oldu.

Sarı-kırmızılı ekip, 21 golle en az gol yiyen takım olurken Beşiktaş 22 golle bu alanda ikinci sırada yer aldı.

SON 5 MAÇTA SADECE 1 GOL YEDİLER

Siyah-beyazlı ekip, ligdeki son 5 maçta kalesinde sadece 1 gol gördü.

Derbi maçta Galatasaray’a penaltıdan yediği golle 1-0 mağlup olan “Kara Kartallar”, diğer 4 maçta ise iyi savunma yaptı ve rakiplere gol izni vermedi. Beşiktaş, gol yemediği bu 4 maçta Kasımpaşa’yı 3-0, Bursaspor ile Eskişehirspor’u da 1-0′lık skorlarla geçti. Sahasında Medical Park Antalyaspor ile 0-0 berabere kalan siyah-beyazlı takım, böylece 1 gol yediği son 5 maçta 10 puan topladı.

Beşiktaş, ligde bu sezon oynadığı 24 maçın 11′inde kalesini gole kapatma başarısı gösterdi.

FRANCO-ERSAN İKİLİSİ BAŞARILI OLDU

Beşiktaş’ta özellikle savunmanın göbeğinde görev yapan Pedro Franco ile Ersan Adem Gülüm, başarılı performans sergilediler.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Tomas Sivok’un sakatlığında, ligin ilk yarısında şans vermediği Pedro Franco’yu ikinci devredeki maçlarda oynatmak zorunda kaldı. Kolombiyalı stoper, savunmanın göbeğinde Ersan ile iyi bir uyum yakaladı ve takımının son haftalarda değişmez isimlerinden biri oldu.

Son 5 maçta 1 gol yiyen ve 5 gol atan Beşiktaş’ın bu süreçteki 2 golüne Franco ve Ersan imza koydu.

GOL DE ATIYORLAR

“Kara Kartallar”ın savunma oyuncuları kendilerine verilen görevi yerine getirirken, hücuma da büyük destek verdiler.

Sezon başından beri savunma oyuncularının ayağından 6 gol bulan siyah-beyazlı ekip, bu şekilde 15 puan topladı. Sezonun ilk yarısında Tomas Sivok ve Julien Escude ile gol attığı maçları kazanan Beşiktaş, ikinci yarıda da Franco ve Ersan’ın golleriyle kazanmaya devam etti.

Beşiktaş, Sivok ile Escude’nin gol attığı Kayseri Erciyesspor (4-2), Bursaspor (3-0) ve Elazığspor (4-1) maçlarını kazandı. İkinci yarıda ise siyah-beyazlı takım Franco ile Kasımpaşa (3-0) ve Ersan’ın golüyle Eskişehirspor (1-0) karşılaşmalarından galibiyetle ayrıldı.

SON 4 SEZONUN EN İYİ SAVUNMASI

Beşiktaş, 24. haftalar itibarıyla son 4 sezonun en iyi savunmasını yapıyor.

Geçen sezon 24 haftada 35, 2011-2012′de 23, 2010-2011′de de 29 gol yiyen siyah-beyazlı ekip, bu sezon ise kalesinde 22 gol gördü.

2009-2010′da 15 gol yiyerek başarılı bir görüntü ortaya koyan “Kara Kartallar”, 3 sezonun ardından savunmada başarılı bir grafik çizdi.

Amkspor
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla