Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-03-2014, 08:54   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
4G İçin İlk Adım !

Dördüncü nesil (4G) iletişim altyapısında kullanılacak baz istasyonlarını 2016 yılına kadar geliştirmeyi planlayan ULAK projesinde ilk denemenin Ekim ayında yapılması planlanıyor. Aselsan , Netaş ve Türk Telekom'un bağlı ortaklığı Argela'nın geçen yıl geliştirmeye başladığı baz istasyonlarının, denemenin bir yıl ardından ürün haline getirilmesi öngörülüyor.

NE PLANLANIYOR?

Savunma Güvenlik ve Bilgi Teknolojileri konferansında Netaş Genel Müdürü Müjdat Altay, prototipin laboratuar ortamında geliştirildiğini ifade ederek, "29 Ekim'de sinyali çıkarmış, ilk denemeyi yapmış olacağız. Bir sene sonra da ürünleştirmeyi tamamlamayı planlıyoruz" dedi. Altay, baz istasyonunun geliştirilmesinin ardından üretimi kimin yapacağı sorusuna ise, "Burada amacımız en alt düzeye kadar donanım ve yazılım uzmanlığını hazmetmiş bir projeyi gerçekleştirmek. Bizim için üretimi kimin yapacağından ziyade Türkiye'de olması yeterli" cevabını verdi.

Telekom operatörlerinin mobil şebekelerinin yapı taşlarından olan baz istasyonlarının Türkiye pazarı milyarlarca doları buluyor. Konferansta ayrıca, ULAK projesi ile kamu güvenliği ve acil yardım haberleşme sistemi projelerinde işbirliğinin güçlenmesi için Ulaştırma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Turkcell, Vodafone ve Avea arasında mutabakat zaptı imzalandı.

REUTERS
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla