Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-03-2014, 23:15   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kartal'a Rize Freni

Galatasaray'ın puan kaybettiği haftayı 3 puanla kapama amacındaki Beşiktaş, Çaykur Rizespor'a takıldı. Siyah-Beyazlılar, Rize deplasmanından 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Maça hızlı başlayan Beşiktaş, henüz 6. dakikada 1-0 öne geçti. Veli, penaltı noktasının soluna bıraktı. Mustafa Pektemek, kaleci Serkan'ı çaresiz bıraktı ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. 5 Mayıs 2013'te Eskişehirspor deplasmanında galip geldikleri maçta atan Mustafa Pektemek uzun zaman sonra golle tanıştı. Mustafa Pektemek, 314 gün sonra golle tanıştı.

Golden sonra da Beşiktaş'ın maçtaki üstünlüğü sürerken 11. dakikada ev sahibi ekip penaltı kazandı.
Çaykur Rizespor, 11'inci dakikada Kweuke'nin düşürülmesiyle penaltı kazandı. Ev sahibi ekibin atağında Ali Adnan cezasahası içerisinde yerde kaldı. İlk pozisyonda hakem devam derken; Kweuke topla buluştu. Kamerunlu oyuncu Mustafa Pektemek'le girdiği pozisyonda yerde kaldı. Hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi. 13. dakikada penaltıyı kullanan Kweuke, topu ve kaleci Tolga'yı ayrı köşelere göndererek, skoru 1-1'e getirdi.

27. dakikada Çaykur Rizespor, 2. penaltıyı kazandı. Sağ kanattan cezasahasına gönderilen topa Atiba Hutchinson'ın elle müdahele ettiği gerekçesiyle hakem Ali Palabıyık, yardımcısının da uyarısıyla penaltı dedi. Penaltıyı bu kez Ali Adnan kullandı. Iraklı oyuncu topu ağlarla buluşturdu ve Çaykur Rizespor'u 2-1 öne geçirdi.

36. dakikada Serkan Kırıntılı, ilginç bir pozisyona imza attı. Cezasahası dışından Oğuzhan'ın kaleye gönderdiği top auta giderken, Çaykur Rizespor file bekçisi kontrol etmek istedi. Ancak Serkan'ın hatasında top ağlara giderken son anda Ali Adnan çizgiden çıkardı ve golü önledi.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve ilk yarı 2-1 Çaykur Rizespor'un üstünlüğüyli sona erdi.

İkinci yarıya da Beşiktaş etkili başladı. Golü ise 51. dakikada buldu. Sağ kanattan Hutchinson'un cezasahasına ortasında, Mustafa Pektemek altıpas ön çizgisi üzerinde topla buluştu. Önce düzeltti ardından topu ağlarla buluşturdu ve skora 2-2'lik eşitliği getirdi.

Golden sonra zevkli bir oyun ortaya çıkmasına karşın taraflar gol kaydına muvaffak olamadı. 86'da kaleci Tolga gole izin vermezken, uzatma dakikalarında Atiba Hutchinson'ın vuruşu direği sıyırdı ve Beşiktaş galibiyeti kaçırdı.

Maçta 2-2 sona ererken; Beşiktaş, puanını 47'ye çıkardı ve 2. sıradaki 49 puanlı Galatasaray'ı yakalama şansını yitirdi. Kümede kalma mücadelesi veren Çaykur Rizespor ise puanını 26'ya çıkardı. Ancak alt sıralardan kurtulamadı.

Lig Tv
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla