Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-03-2014, 19:55   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Güntekin Onay : Beşiktaş Doğru Yolda

Bu maçı yorumlamak ve analiz etmek gerçekten de çok zor. Beşiktaş iyi başladığı maçta 1-0'lık üstünlüğü buldu. Rakibine pozisyon ve oyun üstünlüğünü hiçbir bölümde vermediği maçta arka arkaya 2 penaltı golü ile yenik duruma düştü. İlk penaltıyı kimse çözemedi, anlayamadı. İkinci penaltıda Atiba'nın elle bir teması var. Rakibine şut ve pozisyon imkanı bile vermeden 45 dakikanın sonunda soyunma odasına 2-1 yenik giden siyah-beyazlılar, 2'nci yarıya hızlı başlayıp tekrar eşitliği sağladı.

İlginçtir 2. yarıda da rakibine oranla son derece üstün oynayan ve Rizespor'a bırakın pozisyonu şut imkanı bile tanımayan Beşiktaş futbolun tüm temel unsurlarını yerine getiren bir futbol sergiledi. Pres, yardımlaşma, kolektif uyum, pas kalitesi ve takım savunması açısından bakınca bir deplasman maçında bundan daha iyisini beklemek iyimserlik olurdu. Ama savunmada kalan ve skoru korumayı düşünen Rize karşısında yeterli beceri sergilenemeyince karşılaşma 2-2 sona erdi.

HAKEM SKORU ETKİLEDİ

Sağ bek bölgesinde gole ihtiyaç varken Necip’te ısrar edilmesi ise anlamsızdı. Atiba bu bölgeye çekilip orta alan Jones ile takviye edilebilirdi. Haftalar hatta aylar sonra 2 gol atan Mustafa Pektemek, nihayet bulduğu şansı iyi kullandı ve önemli bir alternatif olduğunu ispat etti.
İLK penaltıdaki karar maçın seyrini ve skorunu etkiledi. Ancak ondan daha önemlisi şu: Rize'de G.Saray maçında sahaya atılan cisimlerden dolayı yüzü yaralanan Burak'ı tüm Türkiye gördü. Bakıyoruz ki son haftalarda F.Bahçe, Beşiktaş, Bursa (2 kez), Eskişehir ve Kayserispor saha kapama cezaları ile yüzleşirken Rizespor sadece para cezası aldı.

Beşiktaş dünkü beraberliğe rağmen doğru yolda. Son haftalarda hiçbir rakibine pozisyon vermedi. Uyumlu ve güçlü bir görüntü ortaya koydu. Ancak bazen futbolda her şeyi yapsanız da kazanamıyorsunuz. Penaltılar haricinde kaleye şut bile atmayan bir rakiple 2-2 berabere kalabiliyorsunuz.
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla