Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-03-2014, 14:00   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tek Rakibi Kendisi

Beşiktaş, zorlu Karabük virajını dönemedi. İkinci sırayı Aslan'dan alıp direkt Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için avantaj yakalayan Kartal, 90 dakika boyunca vasatı aşamadı, son saniyelerde yıkıldı. Yenilgiyi daha da trajik kılan ise ev sahibinin golünü, Siyah-Beyazlılar'ın kiralık futbolcusu Eneramo'nun atmasıydı. Bilic'in öğrencileri yine haftalar öncesine döndü, Cim Bom'un takılmasını bekleyecek.

Böyle gol yenmez ki...

Kartal, Şampiyonlar Ligi hedefine bir adım daha yaklaşma adına Karabük önüne çıktı. Durgun geçen ilk yarının aksine, ikinci devre fırtına vardı. Beşiktaş çok farklı kazanabileceği pozisyonlarda beceriksiz davrandı. Üç puan için risk alan Siyah-Beyazlılar hüsrana uğradı. Karabük’e kiraladığı Eneramo, kalecinin uzun pasından attığı golle kabus yaratıp, zirveyi karıştırdı.

Rakibe ayak uydurmak

Karabük, evinde oynamasına rağmen önce savunma güvenliği dedi. Beşiktaş da kopya çeker gibi, aynı taktik üstünde durdu. Böyle olunca da, pozisyon zenginliği dibe vurdu. Koca ilk yarıda her iki takım adına net gol kaçıran taraf olmadı. Mabiala, Kartal’ın ataklarını tek başına kesip, bir de geriden oyun kurdu. Orta alanın verimsizliği, istediği topları alamayan Eneramo’yu da vurdu!

Oğuzhan’ın maçın başında kasığındaki rahatsızlığı, planları alt-üst etti. Bu göreve soyunan Jones, Veli, Olcay ve Hutchinson’ın ortak çabası açığı kapamaya yetmedi. Biliç’in sürekli uyarılarına rağmen kanatlar resmen durdu. Kenar yönetimin mecburi yaptığı Almeida hamlesi de golü getirmedi. Zira, Portekizli kenarda, Mustafa ortada oynatıldı. Oysa tam tersi durum golü getirebilirdi. MHK’nın hakem atamalarında ne kadar hatalar içinde olduğunu sadece bu devrede görmek mümkündü. Tolga Özkalfa; verdiği ters ve yanlış kararlar, uygulamadığı avantaj kuralları ile kolay maçı gerip, zora soktu.

Hatasından döndü

Biliç, hatasından dönüp, Alemida’yı merkeze çekti. Böylece Mustafa ve Olcay’a geniş oynama alanı açıldı. Nitekim Kartal ikinci yarı üst üste pozisyonlar buldu. Önce Mustafa iki net gollük durumdan yararlanamadı. Ardından Olcay’in gollük şutunu kaleci, Almeida’nın vuruşunu ise savunma çıkardı. Ev sahibi takım da taktik değiştirip kontra atağa döndü.

Zaman zaman da, Tolga’nın kalesine tehlikeli geldiler. Fizik açıdan eksiği olan yeni transfer Jones istekli oyunu ile öne çıktı. Olcay ve Motta’nın kullandığı sol kanattan bindirmeler yapan Kartal, oyuna sonradan dahil olan taze kan Kerim’i sağda unuttu! Biliç uyarılarını dinletebilme adına sık sık saha içine kadar girse de, oyunu terse yıkamadılar. Beşiktaş gol için bastırdığı dakikada topu ağlarında gördü. 89’da kaleci Waterman’ın uzun pasında topla buluşan Eneramo çaprazda olmasına rağmen topu ağlara bıraktı. Siyahi oyuncunun golü ile birlikte saha ana baba gününe döndü. Eneramo’nun arkadaşı, yıldız oyuncudan fazla sevinip taklalar attı.

Fanatik
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla