Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-04-2014, 20:58   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Passoproblem !

Passolig uygulaması başladı başlamasına ancak aksaklıklar da arka arkaya geldi... Vatandaşların otobüslere binerken kullandığı İstanbul Kart'ın turnikeleri çalıştırması herkesi şaşırttı.

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılan sezonun son derbi maçına ev sahibi siyah-beyazlı taraftarlar beklenen ilgiyi göstermedi.Beşiktaş'ta bazı taraftar grupları, bu hafta uygulamaya geçen elektronik bilet (e-bilet) uygulamasını protesto edip, derbiye gelmezken, karşılaşmayı 25 bine yakın sporsever izledi.Sadece kombine kart ve passolig kartı bulunan taraftarların girebildiği derbide, passolig ile bilet alanların sayısının yaklaşık 8 bin olduğu öğrenildi.

Bu arada bazı taraftar grupları stat dışında e-bilet uygulamasını protesto etti. Bir grup taraftar, pankartlar açarak, passolig uygulamasına karşı olduklarını dile getirdi. Passolig uygulaması başladı başlamasına ancak aksaklıklar da arka arkaya geldi... Vatandaşların otobüslere binerken kullandığı İstanbul Kart'ın turnikeleri çalıştırması herkesi şaşırttı.Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu hafta uygulamaya koyduğu E-Bilet sistemi spor toto süper lig'in 30. haftasında kullanılmaya başlandı... Tam da derbi haftasına gelen yeni sistemde de aksaklıklar arka akaya geldi...

Yüz tanıma sistemindeki aksaklık sonrasında en büyük bomba vatandaşların toplu taşıma araçlarına binerken kullandığı İstanbul Kart'ın turnikeleri çalıştırması herkesi şaşırttı. Birkaç geçiş sonrasında görevliler durumu farketti ve o sistem kaldırıldı.Beşiktaş-Fenerbahçe maçı ile ilk kez hayata geçirilen Passolig uygulaması taraftarlara sıkıntılı anlar yaşatsa da sistemdeki arızanın giderilmesi ile kapılarda izdiham oluşmadan içeri girişler sağlandı.

Stada ilk gelen taraftarlar kartlarının okunmaması, yanlış kapı, bilet yüklenmedi gibi uyarılarla karşılaşıp kapıda bir süre beklemek zorunda kaldılar.Passolig yetkililerinin sistemdeki arızayı gidermesinin ardından kapılarda biriken taraftarlar stat içine girişlerini gerçekleştirdiler.Taraftarların büyük bir bölümü Passolig uygulamasını eleştirirken bu uygulamayı destekleyenlerin de olduğu görüldü.

Sezonun son derbisine saatler kala kaç adet bilet satıldığı da önemli bir soru işareti. Passolig uygulaması nedeniyle derbiye taraftar ilgisi normalin çok çok altında kaldı. Passolig'i ile Olimpiyat Stadı'na gelenler ise büyük bir sürprizle karşılaştı.Derbiye yaklaşık 2 saat kalmasına karşın Olimpiyat Stadı çevresinde taraftar sayısının azlığı gözden kaçmadı. Stada gelen taraftarlar ise E-Bilet sistemindeki yüz tanıma sistemi ve turnikeler ile ilgili teknik sıkıntı ile kaşılaşıyor.

Güvenlik görevlileri ellerindeki geçici kartlar ile e-bilet sisteminde sıkıntı yaşayan taraftarlara yardımcı olmaya çalışsa da küçük gerginliklerin önüne geçilemedi.Yaşanan en önemli sıkıntı ise taraftarların yüz tanıma sistemini unutup stada girmeye çalışması. Sistem yüz tanıma sistemine girmeyen taraftarlara ikinci bir şans tanımadığı için bir çok taraftar kapıda kaldı.

Habertürk
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla