Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-04-2014, 11:21   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Devler Ligi'nde Final Yarın Belli Oluyor !

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son finalist yarın oynanacak Chelsea-Atletico Madrid yarı final maçıyla belli olacak.

İngiltere’nin başkenti Londra’da oynanacak maçta İngiltere’nin Chelsea takımıyla, İspanya’nın Atletico Madrid ekibi finale kalmak için mücadele edecek.

Stamford Bridge Stadı’nda TSİ 21.45′te başlayacak maçı İtalyan hakem Nicola Rizzoli yönetecek. Rizzoli’nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Renato Faverani ve Elenito Di Liberatore yapacak.

İLK MAÇ GOLSÜZ TAMAMLANDI

İki takım arasında geçen hafta Madrid’de oynanan karşılaşma golsüz berabere tamamlandı.

Atletico Madrid, Vicente Calderon Stadı’ndaki ilk maçta rakibine baskı kurmasına rağmen gol yollarında başarılı olamadı. Chelsea ise yaptığı başarılı savunmayla, deplasmandan istediği sonucu alarak ayrıldı.

ATLETICO MADRID 40 YIL SONRA FİNAL ARIYOR

Milli futbolcu Arda Turan’ın da formasını giydiği Atletico Madrid, Avrupa’nın bir numaralı kupasında 40 yıl sonra finale çıkmayı hedefliyor.

Kupa 1′de ilk ve son olarak 1973-74 sezonunda finale çıkmayı başaran İspanyol temsilcisi, Bayern Münih karşısında ilk maçta 1-1 berabere kalmış, ikinci karşılaşmada ise 4-0 mağlup olmuştu.

CHELSEA 2 YIL SONRA

Chelsea ise 2 yıl aradan sonra UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkmak istiyor.

İngiliz ekibi, son olarak 2011-2012 sezonunda finale yükselmeyi başarmış ve Almanya’nın Bayern Münih takımı karşısında normal süresi 1-1 biten maçı, penaltılarla 4-3 kazanarak kupaya uzanmıştı.

ATLETICO MADRID YENİLMİYOR

Atletico Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu sezonun tek yenilgisiz takımı olarak dikkat çekiyor.

İspanyol ekibi, bu sezon yaptığı 11 maçta, 8 galibiyet, 3 de beraberlik elde etti. Atletico Madrid, bu maçlarda attığı 22 gole karşın kalesinde sadece 5 gol gördü. Kırmızı-beyazlılar, 5 golle, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nin en az gol yiyen ekibi olmayı da başardı.

Atletico Madrid’in en golcü ismi 7 gol atan Diego Costa oldu.

CHELSEA 11 MAÇIN 6′SINI KAZANDI

Chelsea, bu sezon UEFA şampiyonlar Ligi’nde yaptığı 11 maçın 6′sını kazanırken, 2′sinde berabere kaldı, 3′ünde de yenildi.

“Maviler”, bu maçlarda 18 gol atarken, kalesinde 7 gol gördü. Demba Ba, Samuel Eto’o ve Fernando Torres attıkları 3′er golle, takımlarının en golcü isimleri oldular.

ATLETICO MADRID’DE 1, CHELSEA’DE 2 CEZALI

Londra’da oynanacak yarı finalde Atletico Madrid’de 1, Chelsea’de ise 2 futbolcu sarı kart cezaları nedeniyle forma giyemeyecek.

Madrid’de oynanan yarı final ilk maçında sarı kart gören Atletico Madridli Gabi ile Chelsea futbolcuları Frank Lampard ve John Obi Mikel, Stamford Bridge’deki maçta takımlarını yalnız bırakacak.

Chelsea’de yarı final ilk maçında sakatlanan kaleci Petr Cech, rövanşta forma giyemeyecek.

“Maviler”de ayrıca John Terry, Eden Hazard ve Samuel Eto’o'nun hafif sakatlıkları bulunuyor.

5 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA

İki takımda toplam 5 futbolcu sarı kart cezası sınırında yer alıyor.

Atletico Madrid’de Koke, Juanfran ve Emiliano Insua, Chelsea’de ise David Luiz ve Willian, yarın sarı kart görmeleri ve takımlarının finale çıkması halinde forma giyemeyecekler.

4 MAÇ YAPTILAR

Atletico Madrid ile Chelsea, bugüne dek Avrupa kupalarında 4 kez karşılaştı.

Bu 4 maçta, iki takım birer galibiyet alırken, 2 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Chelsea’nin 7 golüne, Atletico Madrid 6 golle karşılık verdi.

Amkspor
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla