Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-05-2014, 15:01   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Passo Genel Müdürü'nden Açıklamalar

Passo Genel Müdürü Özgür Gündoğan, 14 Nisan'da uygulamaya geçen ve çok tartışılan Passolig uygulaması konusunda önemli açıklamalar yaptı.

14 Nisan’da hayata geçen E-bilet uygulamasıyla fişleniyor muyuz, kart ücretlerini kim belirledi, yabancı uyruklu vatandaşlar maça nasıl gidecek, herhangi bir Passolig kartıyla istediğimiz her maça gidebilir miyiz?
Tüm sorulara Radyospor’da Sabri Ugan ile Isınma Turu’na katılan Passo Genel Müdürü Özgür Gündoğan yanıt verdi.

E-Bilet ile fişleniyor muyuz?

Fişlenmiyoruz. Kimlik numarası vermeden bilet ya da kombine alınamıyordu. Getirilen sistemle bileti alan stada geliyor mu girmiyor mu onu kontrol ediyoruz. Kredi kartı alırken hangi bilgilerimizi veriyorsak aynı bilgileri veriyoruz.

Aldığımız Passolig kartı ile her maça gidebiliyor muyuz? Yoksa her takım için ayrı
bir Passolig kartı mı almamız gerekiyor?


Bu konu çok yanlış anlaşıldı. Evet. Tek bir kartla istediğiniz takımın maçına gidebilirsiniz. Passolig alırken takım sorulmasının nedeni şu: Ödenen paranın hangi kulübe gideceği. Alınan herhangi bir kartla istediniz maça gidebilirsiniz.

Passolig neden yeni sezonda başlamadı?

Uygulama tarihi konusunda yasaya bağlı olarak hareket edildi. Bu sistemin yüklenicisi ve uygalayıcısı olarak bu konuda bir yorum yapamam.

Kart ücretlerini kim belirledi?

Banka bu uygulamada sadece kartın maliyetini aldı. Kartın bankaya maliyeti de 7.95 TL. Bunun dışındaki tüm gelirler kulüplerin. Bedelsiz bir kart yok. Belli kulüpler (İstanbul takımları) 25 TL olarak belirledi. Diğer kulüpler 15 TL olarak belirlediler. Farkın nedeniyse kulüpler, “biz biletimizi Anadolu takımlarına göre daha pahalıya satıyoruz” dediler. Bu yüzden kart ücretini 25 TL olarak belirlediler.

Yabancı uyruklu vatandaşlar maça nasıl gidecek?

İnternetten Passolig kartı ve gideceği maçın biletini yine internetten pasaport numarasıyla bileti alacak. Stadyuma gittiğinde de bilet gişesine gidip pasaportunu verdiği zaman geçici Passolig ya da o anda basılacak kartıyla maça girebilir.

Alınan Passolig kartı ne zaman kadar geçerli?

Bu sezon alınan kartla önümüzdeki sezona sonuna kadar geçerli. Ardından her yıl yenilenmesi gerekiyor.

Başka birinin Passolig’in kartıyla maça girilebilir mi?

Başka birinin Passolig kartıyla maça girilemiyor. Ama SMS mesajıyla alınan bilet başka bir kişinin Passolig kartına tanımlanabiliyor.

Kişi bilgilerinin güvenliği konusunda bir sıkıntı olur mu?

Dünyanın en gelişmiş uygulamalarını kullanıyoruz. Dolayısıyla tüm testler yapıldı. Güvenlik konusunda herhangi bir sorun çıkmaz. Bu konuda herkes rahat olmalı.

Passolig sadece internetten mi alınıyor?

Hayır. Stad gişelerinden, marketlerden, benzin istasyonlarında da bu kart alınabilir. Her bilet için bir Passolig kartı gerekiyor.

Çocuklar için kart zorunlu mu?

Evet. Maça giden her kişi için bir Passolig kartı gerekiyor.

Amkspor
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla