Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-05-2014, 10:39   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Biliç Fikret Orman'ı Sevindirdi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, başkanlığa seçildikten sonra en fazla galibiyet sevincini teknik direktör Slaven Bilic yönetimindeki takımla yaşadı.

Kulüp başkanlığına 26 Mart 2012'de seçilen ve 18 Aralık 2013'te yeniden yönetime gelen Orman, henüz şampiyonluk sevinci yaşamasa da Hırvat çalıştırıcı Bilic, bu sezon takıma kazandırdığı galibiyetlerle gelecek için umut verdi. Başkanlığının ilk döneminde 2011-2012'de sadece 9 lig maçı heyecanı yaşayan Orman, bu karşılaşmalarda umduğunu bulamadı.

Kendisinden önceki yönetimin göreve getirdiği Portekizli çalıştırıcı Carlos Carvalhal ile 2 maç çalışan Fikret Orman, bu karşılaşmalarda galibiyet sevinci yaşayamadı. Bu iki maçta alınan 1 berabelik ve 1 yenilgi sonrası Carvalhal ile yollarını ayıran Orman ve yönetim kurulu, sezonu Tayfur Havutçu ile tamamladı. Havutçu da yeni yönetime beklenen galibiyetleri getiremedi. Havutçu yönetiminde Beşiktaş, 7 maçta sadece 1 kez kazanabildi. Bu dönemde elde edilen 3 beraberlik ve 3 yenilgi sonrası sezonu hüzünlü şekilde bitiren Fikret Orman, 2012-2013 için takımın başına Samet Aybaba'yı getirdi.

Aybaba, 16 galibiyette kaldı

Samet Aybaba yönetimindeki siyah-beyazlı takım, 34 lig mücadelesinde 16 galibiyet elde etti. Bu sezonda 10 beraberlik ve 8 yenilgi alan Beşiktaş, 58 puanla sezonu üçüncü sırada tamamladı.

"Kara Kartallar", ayrıca yenilen 49 golle lig tarihinin en kötü savunmasına imza attı.

Bilic'ten daha fazla galibiyet

Bu sezon başında takımın teknik direktörlüğünü Slaven Bilic'e teslim eden Fikret Orman ve yönetimi, göreve geldiklerinden beri en fazla galibiyet sevincini yaşadı.

Beşiktaş, ligin bitimine 1 maç kala 17 galibiyet alarak Orman döneminin en başarılı performansına imza attı.

Siyah-beyazlı ekip, Bilic yönetiminde 10 beraberlik ve 6 yenilginin ardından elde ettiği 61 puanla bitime bir hafta kala Galatasaray'ın ardından 3. sırada yer aldı.

Daha iyi yerde bitirme olasılığı var

Hırvat çalıştırıcı, elde ettiği 17 galibiyet ve 61 puanla Fikret Orman döneminin en iyi performansına imza atarken, sıralamada daha iyi yerde olma olasılığını da son haftaya taşıdı.

Galatasaray'ın Kayseri Erciyesspor karşısında puan kaybetmesi ve Beşiktaş'ın Gençlerbirliği'ni yenmesi halinde Orman ve yönetimi alınacak ikincilikle en iyi dereceyi yakalamış olacak.

Siyah-beyazlı ekip, Gençlerbirliği'ni yendiği takdirde Slaven Bilic, yönetime 18. galibiyet sevincini de yaşatmış olacak.

Kartalbakışı
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla