Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-05-2014, 22:41   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Simeone : Sonunda İyi Olan Kazandı

Atletico Madrid'e 18 yıl aradan sonra İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) şampiyonluğu getiren teknik direktör Diego Simeone, "Bu, futbol dünyası için önemli bir başarı çünkü farklı yollarla kazanılabileceğini gösterdik" dedi.

Nou Camp Stadı’nda Barcelona’ya karşı alınan 1-1′lik beraberlikten sonra şampiyonluğunu ilan eden Atletico Madrid’in teknik direktörü Simeone, tüm teknik kadroyla basının karşısına çıktı. “Sonunda iyi olan kazandı” diyen Simeone, maç maç düşünme felsefesinin işe yaradığını ve bu futbol görüşünün daha uzun yıllar devam edeceğine inandığını söyledi.

Simeone, Atletico Madrid tarihinin en önemli günlerinden birinin yaşandığını vurgulayarak, “Olağanüstü bir sezon oldu. Gurur duyduğum, insani tarafı güçlü bir takım yarattık. 18 yıl sonra lig şampiyonu olduk. Bu, futbol dünyası için önemli bir başarı çünkü farklı yollarla kazanılabileceğini gösterdik” diye konuştu.
Barcelona karşısında soyunma odasına 1-0 geride gitmelerinin ardından futbolcularına “Eğer güçlü olup fırsatları değerlendirirseniz buradan çıkarız” dediğini anlatan Arjantinli teknik adam, şöyle devam etti:

“Ligin 31. haftasında deplasmanda Athletic Bilbao’yu 2-1 yendiklerinden sonra şampiyonluğa inanmaya başladık. Deplasmanda kazanma gücünü elde ettik. Bilbao maçı lig şampiyonluğuna daha fazla inanmamı sağlayan maç oldu. Arda ve Diego gibi önemli futbolcularımız Barcelona maçının başında oyundan çıktı ve 70 dakikadan fazla sürede sadece bir oyuncu değiştirme hakkımız vardı. Bu zor bir şeydi.”

“Geçen sezon Bernabeu’da Real Madrid’i yenerek Kral Kupası’nı, bu sezon da Nou Camp’ta lig şampiyonluğunu kazandınız. Herhalde Atletico Madrid taraftarı için bundan daha iyisi olamaz?” şeklindeki soruya ise Simeone, “Dile çok kolay gibi geliyor ama gerçekten de önemli başarılar. Real Madrid’i sahasında yenerek kupayı almak, Nou camp’ta 1-0 yenik durumdan gelerek lig şampiyonluğunu elde etmek hiç kolay değil. Bu takımda kulübün tarihine geçecek çok sayıda futbolcu var ve daha uzun yıllar Atletico Madrid ismi konuşulmaya devam edecek” yanıtını verdi.

Amkspor
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla