Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-08-2014, 12:19   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Baba 1 2 3 : 3-1 !

Beşiktaş, Hollanda'da başlattığı şovu Olimpiyat'ta tamamladı, 2-1'in rövanşında Feyenord'u bu kez 3-1 ile geçip Şampiyonlar Ligi için ilk adımı attı. Sahanın hakimi Siyah-Beyazlılar, gecenin yıldızı da Demba Ba'ydı. Senegalli, ilk kez 11'de sahaya çıktı, 3 golletaraftarları büyüledi, 90 dakika sonunda da tribünlerle bütünleşti. Bu sonuçla Beşiktaş, Avrupa Ligi biletini de garantilemiş oldu.

Şampiyonlar Ligi'ni kafasına koyan Kartal, Olimpiyat'ta tarih yazdı. Rotterdam’da turu garantiye alan Siyah-Beyazlılar; yeni transferi Demba Ba’nın ayağından bulduğu üç golle, Feyenoord’u sahadan sildi. Beşiktaş, elli bir bin taraftarı önünde farklı kazanarak Devler Ligi’ne bir adım daha yaklaştı. Yeni sezon öncesi Avrupa’da fırtınalar estiren takıma destek veren camia, erken havaya girip büyük moral buldu.

Az pozisyon çok gol

Bilic, önceki gün söylediğini sahaya yansıttı. Rotterdam’daki skoru düşünmeden Kartal, maça çok kontrollü başladı. Feyenoord’un her türlü risk alıp yükleneceğini bilmeyen yoktu. Öyle de oldu. Hollanda temsilcisi, maça hücum yaparak başladı. Oyunu rakip sahaya taşıdı. Pozisyonlar da buldu. Her geçen dakika gelmeyen gol, sinirleri gerdi. Beşiktaş ise akıllı oynayıp, rakibi iyi karşıladı. Kazandığı topları, Olcay ve Kerim’in yer aldığı kanatlara atarak oyunu açtı. Bu sistem, çift forvet oynamasına rağmen, Kartal’ı karşı kaleden uzak tuttu. Hal böyle olunca pozisyon zenginliği de yoktu. Buna rağmen Hırvat hoca, oyun planında ısrarcı oldu. Çift forvet oynayıp Feyenoord savunmasını ablukaya aldı. Nitekim gol de, sol kanattan Mustafa’nın getirdiği topu Demba Ba’ya aktarması ile geldi. Senagalli oyuncu da 28’de, şık vuruşla ağları havalandirdi: 1-0. Taraftarı önünde çıktığı ilk resmi maçta golle tanışan Ba, Hollanda takımının direncini düşürdü. Öne geçmenin rahatlığı ile kontrolü bu kez ele alan Siyah-Beyazlılar, oyunu istediği gibi yönlendirip devreyi tek pozisyonda bulduğu tek golle, önde kapamasını bildi.

Sıradaki gelsin

İkinci yarıda Kartal, skoru garanti görüp oyunu iyice yavaşlatmayı tercih etti. Bunu değerlendirmek isteyen Feyenoord da taktik değiştirip kontratağa döndü. İyi pres yapan orta alan ve çabuk kapanan savunma geçit vermedi. Demba Ba’nın kaçırdığı net gol, kader anı oldu. Oyuna sonradan dahil olan Manu, 74’te attığı şık golle skora eşitlik getirdi. Bu dakikadan itibaren yeni transfer Demba Ba sahne aldı. Siyahi oyuncu, iki gol daha atarak yıldızlaştı. 80’nde Olcay’ın al da at dediği topunu ağlara bıraktı. Ba, 86’da ise, savunmanın ofsayt taktiğini bozup maçın skorunu tayin etti: 3-1. İki maçta güçlü Hollanda temsilcisine beş gol birden atan Kartal, turu rahat geçti. Beşiktaş, yarın çekilecek kura öncesi büyük moralle yeni rakibini beklemeye geçti.

Fanatik
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla