Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-09-2014, 12:47   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 çArşı'ya Destek Büyüyor !

Beşiktaş’ın taraftar grubu çArşı’ya ‘darbe’ davası açılmasına tepkiler dün de sürdü. Konuyla ilgili eski AİHM yargıcı olan CHP Milletvekili Rıza Türmen ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu birer açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Marie Harf, günlük basın toplantısında, Gezi Direnişi esnasındaki rolünden dolayı ‘darbeye teşebbüs’den yargılanan Beşiktaş’ın çArşı taraftar grubu ile ilgili soruyu da cevapladı. çArşı’nın yargılanmasıyla ilgili gelişmelerin sorulduğu Harf ifade özgürlüğüne vurgu yaparak şunları söyledi: “Bu haberleri tabii ki izliyoruz. Biz ifade ve toplanma özgürlüğünü, barışçıl şekilde protesto etmek hakkı da dahil olmak üzere Türkiye’de ve dünyada destekliyoruz. Türkiye’nin bu temel özgürlüklere sahip çıkmasını istiyoruz.

Harf ayrıca, TİB’e, mahkeme kararı olmaksızın kişilerin web sayfaları tarihlerini de incelemek de dahil olmak üzere, devlete internet üzerinde daha da fazla kontrol imkânı veren yasa ile ilgili soruya ise cevap olarak ise medya özgürlüğünü referans vererek yorum yaptı. Harf ”Biz düzenli olarak medya özgürlüğü hakkındaki endişelerimizi Türk yetkililere söylüyoruz. Türkiye’de her türlü medyaya açık ulaşım sağlanmasını konusunda ısrar ediyoruz. Bu tür konuşmalara da devam edeceğiz” dedi.

***

'DARBE' DAVASINA TEPKİLER SÜRÜYOR

Beşiktaş’ın taraftar grubu çArşı’ya ‘darbe’ davası açılmasına tepkiler dün de sürdü. Konuyla ilgili eski AİHM yargıcı olan CHP Milletvekili Rıza Türmen ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu birer açıklama yaptı.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Türmen “Çarşı iddianamesinden de anlaşılıyor ki hükümeti protesto etmek, hükümeti devirmekle aynı şey olarak görülüyor. Yani hükümeti protesto etmek için bir tweet atarsanız bu, hükümete karşı darbe suçu işlemek anlamına gelebilecek. Daha da kötüsü bu tweet, mahkemede delil sayılabilecek” dedi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ise konuyu Twitter adresinden değerlendirdi. Feyzioğlu, “Gezide Çarşı Grubu şiddet uygulamadan, demokratik gösteri hakkını kullanmıştır. Darbe teşebbüsü suçlaması, düşünceyi açıklama hakkına darbedir” dedi.

BİRGÜN
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla