Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2015, 11:42   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Ali Ece : Sonnot > Maç !

Bu futbol kapışması, doğru dürüst bir stat-zemin-atmosfer ve sahici bir hakem yönetiminde oynansaydı, sadece adı süper olan ligimiz tarihinin en unutulmaz maçlarından birisi olabilirdi.

Sürekli akın yönünü değiştirerek Bursa’yı kendi kozuyla şaşırtmaya çalışan, ilk 15 dakikada önceden kestirilemez “eşsiz Zulümpiyat rüzgârı” izin verdiği ölçüde bunu başaran bir Beşiktaş izledik. Sonrasında Bursa, Volkan’ın yokluğuna rağmen Şenol Güneş hocanın doğru şekilde ısrar ederek oynattığı “kontra tiki taka futbolu” ve Bursa’nın golü.

Bakambu daha önceki maçlarda kaçırdıkları yerine de vurdu, gol oldu. Tolga sakatlandı yerine giren Cenk, son maçlardaki Tolga’dan daha iyi bir kalecilik performansı sergiledi. Maçı 1-0’a getiren bu golde Atınç’ın kritik bir hatası vardı. Atınç maçın kalanında bir hata daha yaptı ama geri kalan 88 dakikada özellikle hava toplarında etkili bir performans sergiledi. Yine de oyununu hızlandırması, yerden pozisyonlarda kendini geliştirmesi şart.

Maçı 1-1’e getiren golde Töre’nin tek pası, Ba’nın aldığı doğru pozisyon önemli ama Sosa’nın sırtı dönükken topu kontrol ettiği anda yüzünü aniden kaleye dönüp Töre’ye yaptığı “asistin asisti” ekstra değerli. Kilit pas değil, kilidi açan anahtar pas Sosa’nınki.

34. dakikada Beşiktaş % 63’lük bir topa sahip olma oranı üstünlüğü kurmuştu. Ancak maçın önemli bir kısmında olduğu gibi ceza alanı içinde yeterince çoğalamadığı için oyun üstünlüğünü tam ele geçiremedi. Kendi yaş grubunun en yetenekli yerli kalecilerinden birisi olan Harun Tekin çok kritik kurtarışlar yaptı.

Sahanın en kötüsü ise açık ara maçın orta hakemiydi. Fernandao’nun kung-fu hareketini Zokora “intikam kung-fu’su”nda olduğu gibi “idare” etti. Zaten hakem maçı yönetmedi, “idare” etti. Sonrasında kafası karıştı, maçın önüne geçti. Penaltı pozisyonu tartışılacaksa tüm takımlara çalınan ve çalınmayan penaltılarda belli bir standart saptanıp tartışılmalı. Genel anlamda tüm pozisyon standartlarını uygulamamaya devam eden kimse bir daha maç yönetmemeli!

Çalışır, inat edersen gelişirsin: Mesela dün gecenin yan hakemleri. Futbolcular İçin de misal Gökhan Töre en azından saha içinde mesleğinde büyük aşama kaydetti. Sağıyla bir kritik gol daha attı, Hamburg’dayken savunma özelliği 0’a yakın olan Töre, dün gece savunmada da fark yaratacak bir katkı verdi.

Sonnot: Futbol bir yana... Bir yerden sonra futbol hayata mayata da hiç benzemiyor. Gencecik Özgecan’ın, ailesinin, onu hiç tanımadan öz evladı gibi hissedip ruhu kanayan bizlerin trajedisinin yanında Messi-Ronaldo bile bazen hiçbir şey ifade etmiyor. Bu trajedide en ufak katkısı olan herkesin BU DÜNYADA en büyük cezayı alması da yetmez, katliamın kaynağında yer alan her türlü hastalıklı fikir(sizlik) kökünden kazınmalı!
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla