Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-04-2006, 19:02   #1
tolgahos
 
tolgahos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş Cola Turka:85 Beykoz:79

Erkek Basketbol Takımımız, TBL’nin 26. haftasında R. Şahin Köktürk Spor Salonu’nda karşılaştığı Beykoz’u 85-79 mağlup etti. Rakip takım taraftarının çıkarttığı olaylar nedeniyle maç bir saat durdu. Siyah Beyazlılarımız, karşılaşmaya Kerem Tunçeri, Michael Wright, Kimani Ffriend, Barış Özcan ve Tyron Ellis beşi ile başladı. Tyrone Ellis’in ilk saniyelerde attığı üçlük ise Ekibimiz’in ilk sayısı oldu. Her iki takımın da karşılıklı basketleri ile geçilen ilk periyotta Takımımız, attığı sayıların büyük bir çoğunluğunu üç sayılık atışlardan kazandı. Dobie’nin sayılarıyla öne geçmeye çalışan Beykoz, savunmamızı aşmakta zorlanmasına rağmen dışarıdan sayılar üretti. 5. dakikaya 14-9 önde giren Takımımız, bir ara Beykoz’u durduramadı ve sarı siyahlılar 8. dakikada farkı 1 sayıya indirdi (16-15). Siyah Beyazlılarımız, pota altında Kimani Ffriend ve Michael Wright ile farkı tekrar açarken ilk periyotu 22-15 galibiyetle tamamladı.
İlk periyotun sona ermesinin ardından Beykoz taraftarlarının başlattığı olayların büyümesi üzerine her iki takım da soyunma odasına gitti. Oyun yaklaşık bir saat dururken, salonun boşaltılması ile karşılaşma kaldığı yerden başladı.
Gergin başlayan ikinci periyot da ilk bölümde olduğu gibi karşılıklı basketlerle geçilirken, pota altında rakibini sıkıştıran Takımımız, Kerem Tunçeri ve Michael Wright ile sayılar üretti. Ekbimiz, Wright’ın attığı basketlerle farkı ilk defa 10 sayıya çıkardı. İlk yarının bitimine 1 dakika 40 saniye kala teknik faul kazanan Beykoz, farkı 2 sayıya indirdi. Son dakika oynanırken 2 kere faul kazanan Kimani Ffriend, 4 serbest atışı da sayıya çevirdi. Siyah Beyazlılarımız, soyunma odasına da 6 sayı farkla 42-36 önde gitti.
İkinci yarının başlaması ile birlikte rakibi karşısında içeriden ve dışarıdan sayı bulmakta zorlanmayan Takımımız, pota altını savunamayınca Banev ve Dobie ikilisi sarı siyahlıların maçtan kopmamasını sağladı. Dobie ile etkili olmaya çalışan Beykoz, sayı bulmak için yüklenince savunmada büyük boşluklar bıraktı. Bu açıkları Tyrone Ellis ve Kimani Ffriend ile değerlendiren Siyah Beyazlılarımız, üçüncü çeyreği de 66-55 galip bitirdi.
Ekibimiz, temposunu son periyotta da devam ettirdi. Banev ve Dobie ikilisine Tyrone Ellis’in üç sayılık atışları ile cevap veren Siyah Beyazlılarımız, 33. dakikada oyunun en farklı skoruna ulaştı (72-60). Takımımız, son dakikalarda üst üste yaptığı hatalarla farkın azalmasına sebep oldu. Geliştirdiği hücumlardan eli boş dönen Ekibimiz, savunmada da rakibini durduramayınca Beykoz bitime 2 dakika 30 saniye kala farkı 2 sayıya indirdi (74-72). Errick’in attığı basket ile beraberliği yakalayan sarı siyahlılar, Tyrone Ellis’in attığı üç sayıya engel olamayınca Takımımız bir kez daha öne geçti. Ellis, kazandığı 2 faul atışını da sayıya çevirince Takımımız, rahatladı (83-79). Siyah Beyazlılarımız, beraberlikten sonra Tyrone Ellis’in attığı basketlerle stresli geçen karşılaşmayı 85-79 kazandı.
Kritik dakikalarda attığı sayılarla oyunun kopma noktalarını tayin ederken Amerikalı oyuncumuz Tyrone Ellis, 25 sayı ile günün en skorer ismi oldu. Maçta Michael Wright 15, Kimani Ffriend 14, Kerem Tunçeri 13, Rodney Elliot 7, Barış Özcan 6, Tolga Tekinalp 3, Erdem Türetken 2 sayı attı.
__________________
Click the image to open in full size.

ATAM İZİNDEYİZ BİZDE DENİZE DÖKECEĞİZ

3 MAYIS 2006
tolgahos Ofline