Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-04-2015, 08:37   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Çatışma Yok, Dava Ertelendi !

Gezi olaylarında 'hükümeti devirmeye teşebbüs' ile suçlanan Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın duruşması 26 Haziran'a ertelendi. Şikayetçi olan polisler ise ifadelerini değiştirerek Çarşı ile çatışmaya girmediklerini belirtti.

Kamuoyunda “Çarşı davası” olarak bilinen, Gezi olaylarında ‘darbeye teşebbüs’ ettikleri iddiasıyla suçlanan 35 sanığın yargılandığı dava 26 Haziran’a ertelendi.

Duruşmaya, daha önce sanıklarla “Çatışmaya girdik” ifadesi veren 4 polis memurunun savunmaları damgasını vurdu. İddianamede şikayetçi olarak görülen 4 polis memuru şikayetçi olmadıklarını ve Emniyet’te ifadelerinin alınmadığını belirtti. Polisler ayrıca Çarşı Gurubu’nu görmediklerini ve onlarla çatışmadıklarını da belirttiler.

Olaylar sırasında yaralanan bir polis memuru da yaralanmasının sebebinin başka bir grupla yaşadığı çatışma olduğunu mahkemeye söyledi.Sanık Ayhan Güner ve Çarşı Grubu’nun avukatı Devrim Alparslan FANATİK’e konuştu:

Şikayetçi kimse kalmadı

Dosyadaki ifadesi alınmayan 8 sanık hakkında ifade vermedikleri için adli kontrol kararı uygulanıyordu. Son duruşmada hakim söz konusu kişilerin adli kontrol kararını kaldırdı. 8 sanığın dışındaki sanıkların adli kontrol kararı ise 16 Aralık’taki duruşmada zaten kalkmıştı.

Sıra savcının dosya hakkında mütalaa vermesinde. Mütalaa ise şu: Dosyada ismi geçen sanıkların nasıl yargılanıp yargılanmayacağı ve ne tür ceza ile karşı karşıya kalacağı. Dosyada şikayetçi konumunda olan polisler, “Hiçbir Çarşı üyesini tanımadıklarını ve herhangi bir şekilde karşı karşıya gelmediklerini ve bu nedenle de dosyada adı geçenler hakkında şikayetçi olmayacaklarını” söyleyip, duruşmadan ayrıldılar. Haliyle davada adı geçenler hakkında şikayetçi hiç kimse kalmadı.

Fanatik
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla